• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

'İsrail uşağı yetiştiriliyor' denilerek kapatılan yurt, kaçakçılara mekan olmuş

'İsrail uşağı yetiştiriliyor' denilerek kapatılan yurt, kaçakçılara mekan olmuş
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz tarafından "Orada İsrail Uşağı yetiştiriliyor" denilerek kapatılan 36 yıllık geçmişe sahip Kütahya'nın ilk özel yurdu...

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz tarafından "Orada İsrail Uşağı yetiştiriliyor" denilerek kapatılan 36 yıllık geçmişe sahip Kütahya'nın ilk özel yurdu Özel Hisar Öğrenci Yurdu, boşaltılmasının üzerinden 4 ay geçmeden kaçakçıların yeni mekanı oldu. Eğitim hayatı süresince idareci ve yetiştirdiği öğrencileriyle hiçbir adli vakası olmayan Özel Hisar Öğrenci Yurdu, cami kapatan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın kararıyla boşaltılmasının üzerinden 4 ay gibi kısa bir süre geçmeden, Kütahya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü'nün aldığı ihbar üzerine yaptığı operasyonla sigara kaçakçılarının depo olarak kullandığı mekan olarak kullanıldığı görüldü.

Kütahya Ulucami'de Cuma namazı sonrası gurbetçi vatandaş Mevlüt Dönmez'in Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na hitaben, "Benim Kur'an öğrendiğim camiyi neden kapattınız?" sorusuna Kütahya Valisi Şerif Yılmaz araya girerek, "Orada İsrail uşağı yetiştiriliyor. Ondan kapattım. Ben kapattım" demesiyle gündeme gelmişti. Altı cami, üstü yurt olan binanın, kapatılmasının ardından sigara kaçakçılarına mekan olduğu ortaya çıktı. 80 kişilik Özel Hisar Öğrenci Yurdu'nun zorla boşalttırılmasının ardından kaçakçıların mekanı olduğu anlaşıldı.

Kütahya Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon ise kimi medya tarafından Özel Hisar Öğrenci Yurdu'nun ismi karıştırılarak verildi. Boşaltılan yurdun faal bir durumda gibi yansıtılarak çarpıtma yapıldığını belirten yurt yetkilileri, haberin algıya yönelik bir çalışma olduğunu ifade etti.

Kütahya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce yazılı ve görsel medyaya servis edilen haberle "yurdun 36 yıllık tertemiz isminin kirletilmek istendiğini" ifade eden Özel Hisar Öğrenci Yurdu yetkilileri, "Valilik tarafından ruhsatsız denilerek zorla boşaltmak zorunda kaldığımız şehrin merkezindeki binaya sahip çıkılamaması ve kısa sürede sigara kaçakçılarının mekanı olması hayret verici." değerlendirmesinde bulundular.

'İsrail uşağı yetiştiriliyor' denilerek kapatılan yurt, kaçakçılara mekan olmuş

'İsrail uşağı yetiştiriliyor' denilerek kapatılan yurt, kaçakçılara mekan olmuş

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim