• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

İsrail halkı Netanyahu'ya tepkili

İsrail halkı Netanyahu'ya tepkili
Gazze'yi havadan ve karadan bombalatan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya kendi ülkesinden de tepkiler gelmeye başladı.

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Yahudiler'den de tepkiler gelmeye başladı. Netanyahu, kendisini eleştiren Savunma Bakan Yardımcısı Danny Danon'u görevden aldı. Danon, medya organlarına yaptığı açıklamada, “Başbakan iyi ve kötüden sorumludur.

Operasyonun sonucu olumsuz olursa bu başarısızlığın sorumlusu başbakandır. Bu operasyon sanki sosyalist Meretz partisinin lideri Zehava Gal-On'un başbakanlığında bir operasyon gibi” diyerek hükümetin Gazze stratejisine eleştiriler getirip, bölgeye daha sert bir abluka uygulanmasını savunmuştu. Netanyahu'nun politikasına Kudüs'teki “Soykırım Karşıtı Yahudiler” grubu da tepki gösterdi.

Gazze'ye yönelik saldırılarını “soykırım” olarak niteleyen grup üyeleri “Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmasının yolu İsrail'e yaptırım uygulanmasından geçiyor” açıklamasını yaptı. Kendi ülkesinde eleştirilmeye başlanan Netanyahu'ya bir eleştiri de ABD'de yaşayan “Siyonizme Karşı Yahudi Birliği” adlı Yahudi topluluğundan geldi. Haham Dovid Weiss, İsrail'in saldırılarını kınadı ve “İsrail'in eylemleri, hem uluslararası hukukun hem de Yahudi kanunlarının ihlali” dedi. Filistinli sivillerin can kayıplarına değinen Dovid Weiss, “Kalbimiz Filistinliler için ağlıyor. Daha kaç Filistinli masum öldürülecek?” diye konuştu.

LEVY: İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR
İsrail gazetelerinden Haaretz'in köşe yazar Gideon Levy, İsrail'in okul, hastane ve sivillere ait evleri yıkarak savaş suçu işlediğini yazdı. Levy, “Hiçbir sebep bu saldırıları haklı kılmaz” dedi. Levy, İsrail'in yaptıklarının çok daha fazlasının savaşlarda görüldüğünü fakat İsrail'in bombardımanının savaş değil, sivillere karşı bir operasyon olduğunu vurguladı. Levy, Lübnan Savaşı'ndan beri İsrail'in ana strateji aracının Arapları öldürmek olduğunu da belirtti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim