• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

İsrail Ajanları Çamura Saplanınca Yakayı Ele Verdi

İsrail Ajanları Çamura Saplanınca Yakayı Ele Verdi
Almanya'nın kuzeyindeki Quarnbek kasabasında sıra dışı bir casusluk hikayesi yaşandığı ortaya çıktı. Yaşlı kadın, Alman denizaltısını takip eden 2 MOSSAD ajanını yakalattı.

Geçtiğimiz aralık ayında yaşanan ancak Alman basınına yeni sızan olay şaşkınlık yarattı. Olayın kahramanlarının ise İsrail gizli servisi MOSSAD'ın iki ajanının olduğu belirtildi.

Quarnbek kentinde Aralık 2015'te yaşanan ama geçen hafta ortaya çıkan olayda, 2 İsraillinin kullandığı araç, vatandaşların dolaşmasını yasak olduğu Kiel Kanalı yakınlarında, tam da 'Giriş yasak' tabelasının birkaç metre ötesinde çamura saplandı. İsrail Donanması'nın satın aldığı 212 tipi dizel denizaltının transferine 'göz kulak olmaları' için bölgeye gönderildikleri sanılan İsrailliler, yaşlı bir bölge sakininin dikkatini çekti.

ÖNCE 'YAT YARIŞI İÇİN GELDİK' DEDİLER

Yaşlı kadın, arabaları çamurda saplı kalan İsraillilere yaklaşıp kim olduklarını sordu. İsrailliler de yazın yapılacak bir yat yarışı için alanı inceledikleri anlattı. Ancak Kiel Kanalı'nın yat yarışı yapılamayacak kadar dar bir yer olduğunun farkında olan yaşlı kadın, şüphelenip polisi aradı.

Alman polisinin incelemesi sonrasında üzerlerinde diplomat belgeleri ve silahları olan kişilerin İsrail casusu olduğu anlaşıldı. Alman NDR televizyonunun haberine göre ajanlar, İsrail için üretilen bir denizaltının teslimatını gözlemlemek için görevlendirilmişti.

BİN 263 EURO'LUK 'FATURA'

Olayın detayı ise polis raporunda ayrıntılarıyla anlatıldı. Polisin gelmesi üzerine İngilizce olarak diplomat statüsünde ve silahlı olduklarını açıklayan İsrailliler, pasaport ve silah taşıma izin belgelerini de sundu. Polis aracı çamurdan çıkarması için önce itfaiye ekiplerini olay yerine çağırdı. Ama itfaiye aracı da çamura saplandı. Bunun üzerine traktörüyle yardıma gelen bir çiftçi her iki aracı da düzlüğe çıkardı. Almanlara teşekkür edip ellerini sıkan İsrailliler de yollarına devam etti.

Ancak teşekkürle yetinmeyip kurtarma operasyonun ne kadar mal olduğunu hesapladı ve bin 263 euro'luk 'faturayı' başkent Berlin'deki İsrail Büyükelçiliği'ne gönderdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim