• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Isparta'da kentsel dönüşüm start aldı

Isparta Belediyesi, imar planını kentsel dönüşüme uygun hale getirecek revizyon için düğmeye bastı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentsel dönüşüm sürecini resmen başlattıklarını açıkladı.
Isparta'da ilk olarak Gülistan Mahallesi'nde başlatılması öngörülen kentsel dönüşüm, daha sonra diğer mahallelere yayılacak. Öncelikle riskli alanların kentsel dönüşüme tabi tutulması planlanırken, kat oranı düşük Davraz Mahallesi gibi noktalarda ise kentsel dönüşüm istenip istenmeyeceği anketlerle belirlenecek.
 
Bu kapsamda 2 günden beri yoğun bir çalışmanın sürdürüldüğü ve toplantıların yapıldığı belediyede, açıklama Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'dan geldi. "Bilinçli bir karar alınmasını sağladık" diyen Belediye Başkanı Günaydın, böyle önemli konuların çeşitli çevrelerce istismar edilmemesini isteyerek, kentsel dönüşümü dürüst ve adaletli bir şekilde hakkaniyet çerçevesinde gerçekleştireceklerini duyurdu.
 
İmar Müdürlüğü personeli, başkan yardımcıları, meclis üyeleri başta olmak üzere 2 günden bu yana kentsel dönüşüm ile ilgili yoğun mesai harcayan komisyonun karara vardığı gelişmeleri Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kamuoyuyla paylaştı. Günaydın, kentsel dönüşümün Isparta'nın olduğu kadar Türkiye'nin de bir zaruri ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Isparta'daki kentsel dönüşümü 6306 Sayılı Kanun çerçevesinde başlattıklarını söyledi.
 
Günaydın, "Kentsel dönüşüm zaruri olan mahallelerimizden başlayacak. Risk alanı düşük bölgelerde ise anket çalışması yaparak halkımıza soracağız. Ben seçimlerden önce de belirtmiştim, 'halkım ne istiyorsa ben onu yaparım' demiştim. Bu şekilde bugüne kadar geldik ve bundan sonra da böyle devam edecek. Kimse bu konuda yanlış anlaşılmalara yer vermesin. Kentsel dönüşümü iyi, güzel dürüst ve adaletli bir şekilde yapmak istiyoruz. Kimsenin hakkını kimseye geçirmeden, bu işi adaletle yapmaya çalışacağız. Adaletsiz bir işte bu belediyeden çıkmaz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın şehrimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim