• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Isparta’da Halk Otobüslerine Yaşlıların Ücretsiz Binişine Sınırlama Geliyor

Isparta’da Halk Otobüslerine Yaşlıların Ücretsiz Binişine Sınırlama Geliyor
Isparta'da 65 yaş üzeri vatandaşların özel halk otobüslerinden bedava yararlandırılması uygulamasına sınırlama getiriliyor.

Isparta'da 65 yaş üzeri vatandaşların özel halk otobüslerinden bedava yararlandırılması uygulamasına sınırlama getiriliyor.

Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, bazı vatandaşların "otobüsler bedava" diye sabahtan akşama kadar otobüsle mahalle mahalle dolaştığı yönünde şikayetler aldıklarını ve bu durumun ücretli olarak binen vatandaşların da hakkına girilme konusunu gündeme getirdiğini söyledi. 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması yönünde hükümetin çıkardığı kanundan sonra Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak 65 yaş üzeri vatandaşları bir yılı aşkın zamandır bedava taşıdıklarını aktaran Yavuz, "Bu durum bizi az da olsa sıkıntıya sokuyordu. Çünkü, bizlerin de otobüslerimizin akaryakıt giderleri, bakım giderleri ve benzeri giderlerimiz var. Bu konuda zorlanıyorduk. Ancak, geçtiğimiz günlerde hükümetimiz 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ulaşımı konusundaki sorunu çözüme kavuşturdu. Zira, çıkarılan bir yönetmelikle kamuoyunda uzun zamandır 65 yaş üzeri, engelli ve engelli yakını, şehit yakını ve gazilerin halk otobüsü gibi toplu ulaşım araçlarıyla ücretsiz taşınmasına ilişkin yaşanan tartışmalar son buldu. Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan "Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" tamamlanarak Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle birlikte otobüs ve diğer toplu ulaşım araçlarına ilişkin ücretsiz ulaşım desteğinin ne kadar olduğu belirlendi. Buna göre büyükşehir statüsündeki illerde bir ulaşım aracına aylık 750 TL, içinde ilimiz Isparta'nın da olduğu büyükşehir olmayan illerde ise 600 TL olarak ödenecek" dedi.

"ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALIYORUZ"

Ancak 65 yaş üzeri bazı vatandaşların bu durumu fırsat bilerek sabah otobüse binip, akşama kadar o otobüsten bu otobüse geçip mahalle mahalle dolaştıkları yönünde şikayetler geldiğini söyleyen Yavuz, "Bu durum kısmi olarak otobüse ücret ödeyerek binen vatandaşlarımızın haklarının gaspı anlamına gelir. Biz ücretli olarak binen ve hatta maddi durumu iyi olmayan, bilet parası bile bulmakta zorluk çeken vatandaşlarımızın haklarını da düşünmek zorundayız. Onun için bu şikayetleri önemsiyoruz ve değerlendirmeye alıyoruz. Kooperatif olarak bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Öncelikle ilimizde halk otobüslerine ücretsiz olarak binen 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı belirleyerek, onlara bazı gruplara verdiğimiz gibi bir kart vereceğiz. Yaşlı vatandaşlarımız otobüslere bu kartlarla binecekler ve bu kartlar da sınırsız olmayacak. Belli bir biniş sayısı ile sınırlandırılacak. Böylece bedava diye sabahtan akşama kadar otobüsle dolaşan ve o mahalle, bu mahalle gezme gibi yaşanabilecek suistimallerin de önüne geçeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Isparta’da Halk Otobüslerine Yaşlıların Ücretsiz Binişine Sınırlama Geliyor

Isparta’da Halk Otobüslerine Yaşlıların Ücretsiz Binişine Sınırlama Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim