• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Isparta’da FETÖ/PDY davası

Isparta’da FETÖ/PDY davası
ISPARTA (İHA) – Isparta'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında açılan davada ilk karar çıktı.

ISPARTA (İHA) – Isparta'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında açılan davada ilk karar çıktı. Mahkeme heyeti davanın tutuksuz sanığı Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı verirken, tutuksuz sanıklardan 2'si hakkında tutuklama, 2 kişi hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.

Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 51'i tutuklu, 130 sanığın yargılandığı davada ilk karar çıktı.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki iki hafta süren duruşmalarda savcılık makamı mütalaa verdi. Savcı Murat Karakaya, duruşmanın tutuksuz sanıklarından hakkında yakalama kararı verilen Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkında yakalama kararının beklenmesini talep ederken, tutuklu sanıklar SDÜ eski rektör yardımcısı Hüseyin Akyıldız ve Şakir Şahin ile tutuklu sanıklar Şükrü Demirağ, Sivel Kayacan ve Ali Murat Ceyhan hakkında tutuksuz yargılama talep etti. Savcılık makamı ayrıca tutuksuz sanıklar Ali Şahin, Mustafa Tekeli, Süleyman Eser ve Ramazan Akyel hakkında tutuklama talep etti. Eski Isparta Valisi Memduh oğuz da dahil tutuklama taleplerine gerekçe olarak FETÖ'nün hain darbe girişimi öncesi ve sonrası Bylock adlı kriptolu mesajlaşma uygulamasını bulundurmaları gösterildi.

Avukatlar tahliye talep etti

Duruşmanın son iş gününde sanık avukatları savunmalarını verdi. Tutuklu sanıkların avukatlarının tamamı müvekkilleri hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti tarafından tutuklu sanıklara da söz verildi. Duruşmada bulunan tutuklu sanıklar da tahliyelerini istedi.

5 sanık hakkında tutuklama kararı

Mahkeme heyeti verilen kısa süreli aranın ardından ara kararını verdi. Mahkeme heyeti, yeniden HTS raporu ve sanıkların yurtdışı çıkış kayıtlarıyla ilgili ayrıntılı rapor istenmesine karar verirken, tutuksuz sanıklar Ali Şahin, Mustafa Tekeli'nin tutuklanması, Süleyman Eser ve Ramazan Akyel hakkında da tutuklamaya yönelik yakalanması kararı verdi. Duruşmalar sırasında mahkeme heyeti tarafından tutuklanmasına yönelik yakalama kararı verilen FETÖ davasının sanıklarından Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkındaki karar da beklenecek.

Eski rektör yardımcılarına şartlı tahliye

Öte yandan tutuklu sanıklar Eski SDÜ rektör yardımcısı Hüseyin Akyıldız ve Şakir Şahin ile Şükrü Demirağ, Sivel Kayacan ve Ali Murat Ceyhan hakkında adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verildi. Diğer tutuklu sanıkların tutuklu halleri devam ederken, duruşma 7 Ekim 2016 tarihine ertelendi. 4 iş günü sürecek duruşmalarda müşteki, mağdur ve tanıklar dinlenecek.

Isparta’da FETÖ/PDY davası

Isparta’da FETÖ/PDY davası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim