• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Isparta Zararlı Maddelerle Mücadelede Eyleme Geçti

Isparta Zararlı Maddelerle Mücadelede Eyleme Geçti
Isparta Valisi Vahdettin Özkan, başkanlığında zararlı maddelerle mücadele yerel planı, kapsamında Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele...

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, başkanlığında zararlı maddelerle mücadele yerel planı, kapsamında Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele (UBAM) Derneği ile toplantı düzenlendi.

Isparta'da Zararlı Maddelerle Mücadele Yerel Planı, kapsamında UBAM Derneği'nde toplantı gerçekleştirildi. Vali Vahdettin Özkan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, zararlı maddelerle mücadelenin tüm kurumların iş birliği içerisinde yürütmesi gereken bir eylem olduğu vurgulandı. Vali Vahdettin Özkan, "Bu mücadele kamu birimlerimizin sorumluluğunda olduğu gibi tüm vatandaşlarımızın da destek vermesi gereken bir mücadele. Zararlı maddelerden zarar görmüş, bunun ıstırabını duymuş ve bu konuları müşahede etmiş vatandaşlarımızın gönüllü olarak kendi aralarında bir dernek kurarak başkalarının da zarar görmesini engellemek, gençlere yardımcı olarak bu illetten kurtulmalarını sağlama amacı taşımaları takdire şayan" dedi.

GENÇLER İÇİN YAPILAN HER PROJEYE DESTEK

Yürüttükleri çalışmalardan dolayı dernek başkanı ve üyelerini tebrik ederek, dernek üyelerinin kendi çocuklarının yanında başka ailelerinin çocuklarını da kendi çocukları gibi algılaması ve koruma içgüdüsü geliştirmelerinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Vali Özkan, "Bu sivil toplum girişimini bizlerde oldukça önemsiyoruz. Bu gün daha önceden planlanan başka resmi programlar, toplantılar vardı, ancak hepsini iptal edip, bu programa katılmayı uygun gördük. Resmi bir ortam yerinde daha kalıcı olsun, herkes müdahil olsun, herkesin aklında yer etsin diye bu toplantımızı yerinde yapmayı düşündük. Çocuklarımıza yardımcı olmak, onların normal bir yaşantılarına tutundurmak ve çocuklarımıza yardımcı olan ailelerin bu işi yaptıkları yerde bulunmak bu toplantımızı daha verimli hale getirecektir." FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ

Derneğin faaliyetlerinin hukuksal ve kurumsal bir zeminde gerçekleştirebilmesi için yardımcı olunması gerektiğini aktaran Vali Özkan, "Bu sebeple ilgili tüm birimlerimiz şu an burada, Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen Zararlı Maddelerle Mücadele Yerel Eylem Planı çerçevesinde tüm vatandaşlarımızın bu mücadelenin farkında olmasını amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın kendi çocuklarını ve ailelerini muhafaza etmeleri konusunda neler yapmaları gerektiği ve öğrendikleri konuları başka ailelere anlatmaları çok önemli" diye konuştu.

Vali Özkan toplantıda dernekte uygulanan faaliyetlerin daha sistemli, hukuksal zeminde ve kurumsal olarak yürütülmesi için yönerge hazırlanması talimatı verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim