• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Isparta Elması Dünya Pazarında

Isparta Elması Dünya Pazarında
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin yurt dışı bağlantılarını güçlendirerek, ihracatını ve işbirliği olanaklarını artırmak adına projelerine...

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin yurt dışı bağlantılarını güçlendirerek, ihracatını ve işbirliği olanaklarını artırmak adına projelerine ve çalışmalarına devam ediyor.

Bu çerçevede, ITSO'nun üyelerine yönelik hazırladığı yüzde 75 Ekonomi Bakanlığı hibe desteği ve Avrupa Birliği fonlarından sağlanan Isparta Meyvesi Dünya Pazarı'nda "Appche" Projesi kapsamında Fransa ve Polonya'ya ticari iş gezisi düzenlendi. ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya önderliğinde gerçekleşen iş gezisine proje ortağı firmaların yanı sıra Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Ekonomi Bakanlığı'nı temsilen Uzman Özden Çatalbaş da katıldı.

Elma başta olmak üzere meyve üretimi ve soğuk hava deposu işletmeciliği yapan proje ortağı firmalarının bulunduğu iş gezisinde, Fransa ve Polonya Ticaret Müşavirlikleri, meyvecilik kooperatifleri, meyve bahçeleri. meyve sebze halleri, elma fidesi üretim tesisleri, soğuk hava depoları, paketleme tesisleri ve ihracatçı firmalar ile uluslararası tarım fuarları ziyaret edildi.

"ISPARTA DIŞINA ÇIKMADAN ISPARTA'YA HİZMET EDEMEYİZ"

ITSO olarak, üyelerin ihracatını artırmak, ekonomik faaliyetlerini güçlendirmek adına bugüne kadar 20'ye yakın ülkede ticari işbirliği, fuar gezisi düzenlediklerini anlatan Sarıkaya, "Dünya Pazar, "Müşteri Kraldır" düsturu ve Başkanımız Şükrü Başdeğirmen'in de "Isparta'nın dışına çıkmadan Isparta'ya hizmet edemeyiz" sloganı ile iş gezilerimizin verimliliğini artırmak için sektörel çalışmalara özen gösteriyoruz. Ekonomi Bakanlığı, Avrupa Birliği finansmanlı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı (URGE) "Isparta Meyvesi Dünya Pazarında APPCHE" isimli projemiz kapsamında Fransa-Polonya Yurt Dışı Pazarlama Faaliyetini de başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Burada yaptığımız incelemeler gösterdi ki biz hem teknoloji hem de kaliteli üretim bakımından çok iyi durumdayız. Ancak, Fransa ve Polonya Ispartalı meyve üreticileri ve ihracatçıları açısından önemli bir model. Biz bu örnekleri iyi değerlendirmeliyiz ve dünyaya gülümüz de olduğu gibi meyvecilikte de lider olduğumuzu göstermeliyiz. Gittiğimiz her yerde ülkemizi ve ilimizi anlattık ve gerek Fransa gerekse Polonya'daki yabancı işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri hayranlıkla dinlediler, bizimle her konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirttiler. Bizler de onları ilimize davet ettik. Çalışmalarımızın sonucunda meyvecilik alanında ilimiz açısından olumlu gelişmeler bekliyoruz" diye konuştu.

Isparta Elması Dünya Pazarında

Isparta Elması Dünya Pazarında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim