• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu:

Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu:
Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, "Son zamanlarda toplumumuzda, çocuklarımızın maruz kaldığı istismar olaylarını ve bu sayının artmasını...

Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, "Son zamanlarda toplumumuzda, çocuklarımızın maruz kaldığı istismar olaylarını ve bu sayının artmasını endişe ile karşılıyoruz" dedi.

Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, çocuk istismarının son bulmasını istedi. Gökmenoğlu, açıklamasında, "Çocukların özgür büyümesi ve söz söylemelerine izin verilmesi, fikirlerinin ve görüşlerinin sorulması ve önemsenmesi, başlarına istenmeyen bir durum gelmesi halinde bunu en yakın ailesine, anlatılmalıdır. Çünkü maalesef ki bu tür olaylarda mağdur çocuklar kendileri suçluluk duygusu içine girmektedirler. Toplum olarak, çocuklara haklarının anlatılması ve çocuklarımızın iyi gözlemlenmesi ve takip edilmesi, internet ortamında çocukları takip etmek, istismarın ne olduğunun anlatılması, haber verme ve ihbar yükümlülüğü olduğunun anlatılması, öğretilmesi, okullarda görev yapan rehberlik öğretmenlerinin konulara duyarlı olması ve en kısa zamanda gerekli ihbar ve bildirimleri yapması, aile içi istismar yaşanması halinde ise konunun gecikmeksizin adli makamlara bildirilmesi gerekmektedir. Aksi halde bu insanlar toplumda kendilerini belli etmeksizin var olmaya devam edeceklerdir" dedi.

"OLAYLARIN TAKİPÇİSİYİZ"

Karaman'da yaşanan 45 çocuğun bir öğretmen tarafından istismara uğradığı şeklindeki iddiaları, halen 10 çocuğun bu kapsamda mağdur olarak dosyada yer almasını büyük bir infial ve endişe ile karşıladıklarını belirten Gökmenoğlu, "Bilinmelidir ki, her istismar bir çocuğun kaybı anlamına gelir. İstismarın fiziksel, cinsel, duygusal, ekonomik ve çocuk ihmali olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır. Bu insanlık dışı muameleler bir çocuğun geleceğini karartmakta, tedavisi ve telafisi imkansız zararlara sebebiyet vermektedir. Çocuğun cinsel istismarında failler büyük oranda çocuğun bildiği ve güvendiği kişilerdir. İstismarcıları kesin şekilde tarif etmek istismarcı profilini tanımlamak mümkün bulunmadığından maalesef tüm çocuklarımız özellikle güvende olduğunu düşündüğümüz ortamlarda risk altındadırlar. Çocukların özgür büyümesi ve söz söylemelerine izin verilmesi, fikirlerinin ve görüşlerinin sorulması ve önemsenmesi, başlarına istenmeyen bir durum gelmesi halinde bunu en yakın ailesine anlatılmalıdır. Çünkü maalesef ki bu tür olaylarda mağdur çocuklar kendileri suçluluk duygusu içine girmektedirler. Bizler istismarcıların cezasız kalmaması için istismarı haykırmaya dillendirmeye, anlatmaya herkesi teşvik ediyoruz. Bu nedenle tüm kurumları da üzerlerine düşen ne varsa yerine getirmeye davet ediyor, faillerin en ağır cezalar ile cezalandırılmaları için olayların takipçisi olacağımızı, çocuklarımızın yitip gitmesine asla izin vermeyeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim