• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Isparta, 5 aylık Mustafa bebek için seferber oldu

Isparta, 5 aylık Mustafa bebek için seferber oldu
Isparta'da bir buçuk aylıkken rahatsızlanan Mustafa Seyfi için aranan iliğin bulunması amacıyla Sağlık İl Müdürlüğü ve Kızılay Kan Bağış Merkezi...

Isparta'da bir buçuk aylıkken rahatsızlanan Mustafa Seyfi için aranan iliğin bulunması amacıyla Sağlık İl Müdürlüğü ve Kızılay Kan Bağış Merkezi harekete geçti. Mustafa bebek ve kök hücre bekleyen hastalar için bağış kampanyası başlatıldı.

Isparta'da Yaşar ve Gökhan Gökdoğan çifti, henüz bir buçuk aylıkken rahatsızlanan bebekleri Mustafa Seyfi için hastane hastane dolaşarak şifa aradı. Ailenin bebekleri için beklediği teşhis, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde konuldu. Mustafa Seyfi bebeğin, granülomatöz, yani hücre yetersizliğine bağlı olarak bağışıklık sisteminde zayıflık tespit edildi. Doktorlar bebeğin mutlaka ilik nakli olması gerektiğini söyledi.

Anne "zaman yok" demişti

Antalya'da özel bir hastaneye gittiklerini belirten Anne Gökdoğan, "Burada nakil işlemi yapılacak ama uygun bir ilik bulunamadığı için nakil işlemi gerçekleşemiyor. Şu an bile vicdan sahibi kimselerden, duyarlılık gösterip Kızılay'a giderek bizzat başvurması gerekiyor. Kızılay'a sadece kan bağışçısı olmanız yetmiyor. Bebeğimizi için acilen uygun donörün bulunmasını bekliyoruz. Hekimler bebeğin bir buçuk, 2 yaşına kadar yaşayabileceğini söylüyorlar. Vakit yok. Her geçen gün enfeksiyon kapma riski var. Bir an evvel ilik nakli yapılması gerekiyor. Aranan ilik sizlerden birinde olabilir" dedi.

Sağlık Müdürlüğü harekete geçti

Anne Yaşar Gökdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Sağlık İl Müdürlüğü ve Kızılay Kan Bağış Merkezi harekete geçti. Minik Mustafa Seyfi ve kök hücre nakli bekleyen hastalar için kök hücre bağış kampanyası başlatıldı. Bağış için kent merkezinde oluşturulan noktalarda kan bağışı tırı, kan örneği alacak.

Kampanya kapsamında Sağlık İl Müdürlüğünden kimlerin kök hücre bağışı yapabileceği noktasında açıklama yapıldı. Açıklamada "18-50 yaş arasında, bilgilendirilmiş ve onam vermiş olan sağlıklı bireyler kök hücre bağışında bulunabilirler. Kök hücre bağışı işlemi, bağışçı adaylarından 3 tüp, toplamda 10-20 ml numune alınarak başlar. Türk Kızılay'ı tarafından bu numuneler üzerinde tetkikler yapılır. Tetkiklerin ardından uygun bulunan adayların HLA numuneleri Sağlık Bakanlığının belirlediği Doku Tiplendirme Laboratuvarına teslim edilir. Bu laboratuvar tarafından doku tiplendirme testlerinin sonuçları TÜRKÖK Kemik İliği Bankası veri tabanına aktarılır. Mustafa Seyfi Gökdoğan bebeğimize ve kök hücre nakli için bekleyen tüm hasta ihtiyaç sahiplerine şartlarınız uygun ise siz de bir umut olabilirsiniz" ifadesi kullanıldı.

Sosyal medyadan da paylaşıldı

Öte yandan Mustafa Seyfi bebeğe ihtiyaç olan iliğin bulunması için, vatandaşlar sosyal medyada da organize oldu. Sosyal medya kullanıcıları, "Mustafa Seyfi Bebeğin Canı Sizin Kanınızda Olabilir" yazılı afişi sayfalarından paylaşarak, bağışçıları kan vermeye davet etti.

Isparta, 5 aylık Mustafa bebek için seferber oldu

Isparta, 5 aylık Mustafa bebek için seferber oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim