• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

’İspanyol Amerikası’ Çankaya’da Başladı

’İspanyol Amerikası’ Çankaya’da Başladı
'İspanyol Amerikası" Film Haftası Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde başladı.

'İspanyol Amerikası" Film Haftası Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde başladı. 15-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek haftada, dram, komedi, animasyon, macera türünde 7 farklı film ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak.

Çankaya Belediyesi'nin destekleriyle İspanya, Arjantin, Kolombiya, Meksika, Peru ve Şili Büyükelçilikleri tarafından düzenlenen "İspanyol Amerikası Film Haftası" sinemaseverlerle buluştu.

İspanya, Meksika, Kolombiya, Arjantin, Ekvador, Brezilya, Peru, Şili ve Küba Büyükelçilerinin katılımıyla gerçekleşen haftanın açılış konuşmasını Meksika Büyükelçisi Bayan Martha Barcena Coqui yaptı. "İspanyolca konuşan ülkelerin güncel filmlerinden örnekleri ve İspanyol dilini Türk dostlarımızla paylaşmak için böyle ortak bir etkinlik düzenledik" diyen Büyükelçi, desteklerinden dolayı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e ve etkinliğe katılan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner'e teşekkür etti.

"KÜLTÜRLER ARASI İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEK ETKİNLİKLERE DESTEĞİMİZ HER ZAMAN SÜRECEK"

Hafta ile ilgili bilgi veren Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen ise "Kültür-sanat etkinliklerinde ülke sınırlarını aşarak büyük projelere ortak olmak bize mutluluk veriyor. İspanyolca konuşan kardeş ülkelerin filmlerini vatandaşlarımızla buluşturmak dostluk bağlarının gelişmesi açısından da önemli. Çankaya Belediyesi olarak kültürler arası ilişkileri güçlendirecek etkinliklere desteğimiz her zaman sürecek" şeklinde konuştu.

İLK GÜN "MACHUCA" VE "HECHO EN CHİNA'

İspanyolca konuşan ülkelerin filmlerinin orijinal dilinde ve İngilizce-Türkçe alt yazılı olarak sunulduğu etkinliğin açılış gecesinde "Machuca" ve "Hecho en China" adlı filmler gösterime girdi. Etkinlik kapsamında 17.00 ve 19.00 saatlerinde gösterilecek dram, komedi, animasyon ve macera türlerindeki filmlerin künyesi ise şöyle: "Şampiyonlar', Alejandro Possi, 2012 Peru yapımı. "Son Dilek', Paula Siero, 2010 Arjantin yapımı. "Sofia ve İnatçı Adam', Andres Burgos, 2012 Kolombiya yapımı. "Chico ve Rita', Fernando Trueba, Javier Mariscal, Tono Errando, 2010 İspanya yapımı. "Son Elvis', Armando Bo, 2012 Arjantin yapımı.

Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 21 Şubat'a dek sürecek olan etkinlik kapsamında tüm gösterimler ücretsiz olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim