• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

İspanya’da Dev Türkiye Tanıtımı

İspanya’da Dev Türkiye Tanıtımı
Güney Avrupa'nın en büyük turizm ve gezi fuarlarından FITUR 2016, bu yıl adeta Türkiye'nin tanıtım mekanına dönüşecek.

Güney Avrupa'nın en büyük turizm ve gezi fuarlarından FITUR 2016, bu yıl adeta Türkiye'nin tanıtım mekanına dönüşecek.

Bölgesinin en büyük kitle turizm fuarı olan Madrid FİTUR 2016 Gezi ve Seyahat Fuarı'nda Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 719 metrekarelik dev bir stantla temsil edilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın da ziyaret edeceği Türkiye standı, Portekiz ile birlikte Avrupa bölgesinin en büyük tanıtım mekanı olacak.

İspanya'da her yıl ortalama 220 bin kişinin ziyaret ettiği ve 165 ülkenin temsil edildiği fuar dolayısıyla Madrid'e gidecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise İspanya'da Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün düzenleyeceği "Güvenlik ve Turizm" konulu yüksek düzeyli toplantıya iştirak edecek. Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai ile de bir araya gelecek olan Bakan Ünal, Türkiye'nin tanıtımı ve imajına yönelik olarak Madrid'de Avrupa'nın önde gelen tur operatörleri ve sektör temsilcileri ile de görüşmeler gerçekleştirecek.

BODRUM İLK KEZ MADRİD'DE

Kültür ve Turizm Bakanlığı, FİTUR 2016'da yer alacak Türkiye standının 100 metrekaresini Türk Hava Yolları'na ayırdı. Türk Hava Yolları dışında Türkiye'den fuara 30 meslek birliği, sivil toplum örgütü ve sektör kuruluşu katılacak.

Madrid'de 36 yıldan bu yana düzenlenen ve ilk üç gün turizm profesyonellerini, son iki gün ziyaretçileri ağırlayan fuardaki Türkiye standında Bodrum ilk kez destinasyon olarak temsil edilecek. 20-24 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda, İstanbul, Kapadokya, Antalya ve Marmaris ise Türkiye standında öne çıkacak diğer destinasyonlar olacak. İspanya'nın yanı sıra Latin Amerika'dan da acente ve turizm profesyonellerinin yoğun katılım sağlayacağı fuarda yıl içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin planlamaları yapılarak, işbirliği imkanları görüşülecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim