• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

İsmet Yılmaz'dan asker kaçaklarına müjde

İsmet Yılmaz'dan asker kaçaklarına müjde
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bakaya olanların oy kullanırken askerlik şubesine teslim edeceği şeklindeki söylentinin doğru olmadığını belirtti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yerel seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde geldi.
 
"OY KULLANIRKEN ASKERLİK ŞUBESİNE TESLİM EDİLMEYECEKLER"
 
Burada parti teşkilatı tarafından karşılanan Yılmaz, seçim irtibat bürosunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. "30 Mart yerel seçimlerinde bakaya olanlar oy kullanabilecek mi?" sorusuna Bakan Yılmaz, "Oy vatandaşın en temel anayasa hakkıdır. Dolayısıyla tüm kamu kuruluşlarının gerek Milli Savunma Bakanlığının gerek İçişleri Bakanlığının gerek Emniyet Genel Müdürlüğünün gerekse kolluk kuvvetleri olan jandarmanın vatandaşın demokratik hakkını kullanması için her türlü yardımı, kolaylığı göstermesi gerekmektedir. Dolayısıyla bakaya olanların da bu hakkını elde edeceği veya oy kullanırken askerlik şubesine teslim edeceği şeklindeki bir söylentinin doğru olmadığını söylüyorum. Dolayısıyla da herkes vatandaş gönül rahatlığıyla oy kullanabilir çünkü herhangi bir askerlik şubesine sevki yapılmayacaktır.
 
"HERKES GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GİDİP OYUNU KULLANSIN"
 
Haklarında bir hiyerarşi vardır, demokratik haklarını kullanmak, vatandaşlık hakkını kullanmak, diğer günlerde de önündedir. Kaldı ki Emniyet Genel Müdürlüğü ile diğer hukuki mevzuat içerisinde de sadece bir tutanak tutuluyordu. 15 gün sonra askerlik şubesine uğrayacağı şeklinde bir tutanak imzalatıp veriliyordu. Belki bu oy kullanma gününde bu dahi yapılmayabilir. Diğer günlerde bile doğrudan askerlik şubesine sevk yok; 15 gün sonra askerlik şubesine uğrayacağına ilişkin bir tutanak imzalatılıyordu. Bu oy kullanma süresinde bu dahi yapılmayabilir çünkü asıl olan vatandaşın demokratik hakkını kullanmasıdır. Yani herkes gönül rahatlığıyla gidip oyunu kullansın." yanıtını verdi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim