• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

İsmet İnönü Anısına Yarıştılar

İsmet İnönü Anısına Yarıştılar
İzmir'in Konak ilçesinde, bu yıl ilk kez 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 42. ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen satranç turnuvasında dereceye...

İzmir'in Konak ilçesinde, bu yıl ilk kez 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 42. ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Konak ilçesinde, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 42. ölüm yıl dönümü nedeniyle bu yıl ilk kez düzenlenen satranç turnuvası gerçekleştirildi. Anma programları kapsamında yapılan turnuvaya 40 okuldan 240 öğrenci katıldı. İki gün süren ve oldukça çekişmeli geçen turnuvanın başhakemliğini Abuzer Altuntaş, hakemliğini ise Barış Özkurt yaptı. Minikler kategorisinde birinciliği Mehmet Akif Ersoy İlkokulu elde ederken, Müdafaa-i Hukuk İlkokulu ikinci, Çamlaraltı Koleji ise üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde Gazi Ortaokulu birinci olurken, Güzelyalı Ortaokulu ikinci sırada yer aldı. Turnuvada yıldızlar kategorisinin üçüncüsü ise Özel Türk Ortaokulu öğrencileri oldu. Gençler kategorisinde de birinciliği Özel Türk Anadolu Lisesi elde ederken, ikinciliği Atatürk Lisesi, üçüncülüğü Özel Türk Fen Lisesi kazandı.

Kültürpark Fuar Alanı 4 Nolu Holde gerçekleştirilen turnuva da dereceye girenlere de ödülleri törenle verildi. Turnuvanın açılış hamlesini Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş yaptı. Pekdaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın silah arkadaşı olan İnönü'yü saygıyla andıklarını ifade ederek, "İsmet İnönü kahraman bir asker, başarılı bir komutan, tecrübeli bir diplomat ve usta bir devlet adamı olduğunu olduğu kadar çok çalışan, sürekli öğrenmeye açık, çağdaş dünyanın gereksinimlerine, değişimine göre kendini yenileyen bir kişiydi. Biz de bu sene çocuklarımızla İsmet İnönü'nün çok sevdiği ve çocuklarıyla sürekli oynadığı satranç oyununu bir turnuvaya dönüştürmek istedik. Onu bu turnuvayla analım istedik"

Tören sonunda öğrenciler ödüllerini alırken, Başkan Pekdaş ve beraberindekiler İsmet İnönü Anı Evi'ni gezdi.

İsmet İnönü Anısına Yarıştılar

İsmet İnönü Anısına Yarıştılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim