• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

İsmailağa Cemaati'nden Zaman gazetesine yalanlama geldi

İsmailağa Cemaati'nden Zaman gazetesine yalanlama geldi
Zaman'ın Mahmud Ustaosmanoğlu'nun bacanağı Muhammed Keskin üzerinden İsmailağa'yı görüşlerine alet ettiği habere cemaatten yalanlama geldi.

İsmailağa Cemaati'nin manevi lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'nun bacanağı Muhammed Keskin'in Zaman'a malzeme olan yazısına İsmailağa Vakfı'ndan tepki geldi.

"İsmailağa Cemaati adına açıklama yetkisi bizdedir" denilen açıklamada, Keskin'in yazısının kendilerini temsil etmediği vurgulandı. Açıklamada, malum yazının üslubu eleştirilirken Zaman'ın, Keskin'i Mahmud Efendi'nin "damadı" diye sunması da yalanlandı. 

Bir dergide yayınlanan hükümet karşıtı yazısı paralel yapının gazetesi Zaman'da manşet olan Muhammed Keskin'e İsmailağa Cemaati adına açıklama yetkisi olan İsmailağa Vakfı'ndan tepki geldi.

DAMADI DEĞİL BACANAĞI

İsmailağa Vakfı'nın resmi web sitesi olan ismailaga.org.tr'den yapılan açıklamada Muhammed Keskin'in, Zaman'daki haberde yazdığı gibi İsmailağa Cemaati'nin manevi önderi Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi'nin damadı değil, bacanağı olduğu vurgulandı.

İSMAİLAĞA CEMAATİ'NİN GÖRÜŞÜ DEĞİL

İsmailağa Vakıf Heyeti imzalı ve "Önemli Duyuru" başlıklı açıklamada, Muhammed Keskin'in habere konu olan eleştirilerinin Zaman gazetesi tarafından İsmailağa Cemaati'nin resmi görüşü gibi sunulduğuna dikkat çekilerek, 'İsmailağa cemaati adına beyanda bulunmak, görüş bildirmek "vakıf heyeti"ne aittir. Bu husus cemaat mensuplarımızın malumudur" denildi.

GELENEKLERİMİZDE SİYASET YOK, TEFRİKADAN KAÇINMALIYIZ

İsmailağa Cemaati'nin geleneklerinde politik ve siyasi konulardan uzak durulduğu belirtildiği açıklamada, 'Günlük siyasi ve politik konulardan uzak durmak bize Efendi Hazretlerimizin tavsiyelerindendir. "Özellikle içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde, Müslüman coğrafyada en fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz bu dönemde tefrikaya sebep olabilecek görüş ve açıklamalarda bulunmaktan kaçınmamız gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

YAZININ ÜSLUBU, ENDİŞELERİMİZDE HAKLI OLDUĞUMUZU ORTAYA ÇIKARDI

Muhammed Keskin'in AK Parti Hükümeti'ni hedef alan yazısının da değerlendirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlgili yazının malum çevrelerce nasıl kullanılmaya çalışıldığına, takdim şekli ve üslubuna baktığımızda konu hakkındaki endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuz açıkça görülmektedir. Tüm kardeşlerimize önemle duyurulur."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim