• BIST 9645.02
  • Altın 2412.297
  • Dolar 32.5798
  • Euro 34.7928
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

İşletmelerde Verimlilik Artırma Sistemleri Konferansı Düzenlendi

İşletmelerde Verimlilik Artırma Sistemleri Konferansı Düzenlendi
Adıyaman Üniversitesi'nde Sanayi İşbirliği Projesi (SİP) kapsamında "İşletmelerde Verimlilik Artırma Sistemleri" (Eğitim, Motivasyon, Verimlilik) konulu...

Adıyaman Üniversitesi'nde Sanayi İşbirliği Projesi (SİP) kapsamında "İşletmelerde Verimlilik Artırma Sistemleri" (Eğitim, Motivasyon, Verimlilik) konulu konferans düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Şükrü MISIR, Adıyaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Eğitim ve Bilgilendirme Şube Müdürü Gülgün Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı Adıyaman Kadın Girişimcilik Kurulu Başkanı Selda Tandoğan, Selçuk Üniversitesi Bölgesel Gelişme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Tekin, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk, Pozitif Gelişim ve Girişim Derneği Başkanı Bilal Zemin, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve Sanayi İşbirliği Projesi (SİP) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Konferansta Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve Sanayi İşbirliği Projesi (SİP) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın açılış konuşmasını yaparken, İstanbul Sanayi İşletmesi Regrup Reteks Üretim Müdürü Umut Metin proje ortağı adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Ardından Selçuk Üniversitesi Bölgesel Gelişme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Tekin, "Şirket Üniversiteleri ve İnavasyon', Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Eğitim ve Bilgilendirme Şube Müdürü Gülgün Çelik, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Destek Programları', Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk, "Organize Sanayi Bölgelerinin Sanayinin Gelişimine Katkıları', Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Ar-Ge Proje Geliştirme Uzmanı Mehmet Fatih Turan, "Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yapmış Olduğu Eğitim Faaliyetlerinin İşgücü ve Kobi Verimliliğine Etkisi', KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Şükrü Mısır "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ve KOSGEB Girişimcilik Desteklerinin Girişimci Adaylarına Etkisi', Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Küçük, "3308 sayılı Kanunun İşletmelerde Uygulanması', Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı Adıyaman Kadın Girişimcilik Kurulu Başkanı Selda Tandoğan, "Adıyaman İlinde Kadın Kooperatifçiliğin Kadın İstihdamına Katkısı', Adıyaman İŞKUR Eğitim Servisi Şube Müdürü İrfan Turan, "İŞKUR'un Düzenlediği İEP (İşbaşı Eğitim Programı), MEK (Meslek Edindirme Kursu) ve Girişimcilik Kurslarının İstihdama Katkısı" ve Pozitif Gelişim ve Girişim Derneği Başkanı Bilal Zemin "Kendini Yönetme Becerileri" konulu birer konuşma yaptı.

Programın 2. gününde "İşletmelerde Verimlilik Artırma Seminerleri" ne devam edildi. Seminerler Selçuk Üniversitesi Bölgesel Gelişme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Tekin ve Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Sanayi İşbirliği Projesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın tarafından verildi.

Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın ise dünya şirketlerinden örnekler vererek yaptığı, "İşletmelerde Verimlilik Artırma Sırları" konulu sunumunda en önemli verimlilik artırma faktörünün "sevgi" olduğunu vurguladı.

Aşkın ayrıca işletmeyi, işletmeciyi ve işletmeciliği ilgilendiren 43 adet "S" ile başlayan kendisinin belli bir işletmecilik mantığına göre sıraladığı anahtar kelimeler üzerinde durarak her birine yönelik hayattan ve işletmelerden örnekler verdi.

Prof. Dr. Mahmut Tekin programdan ayrılırken Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü'ye nazik davetlerinden dolayı teşekkür ederken, böyle projelere imkân tanıdığından ve destek verdiğinden dolayı da kendilerini tebrik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim