• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

İşler Bu Kez Değişti

İşler Bu Kez Değişti
Kış aylarının çetin geçtiği son dönemlerde dışarıda çalışarak geçimini sağlayan bazı meslek grubu üyeleri soğuktan dolayı büyük sıkıntı...

Kış aylarının çetin geçtiği son dönemlerde dışarıda çalışarak geçimini sağlayan bazı meslek grubu üyeleri soğuktan dolayı büyük sıkıntı yaşıyor.

Yaz aylarında meydana gelen aşırı sıcaklarda, dışarıda çalışarak geçimini sağlayan insanlar, çalışma koşulları bakımından fırın, kafe gibi işletmelerdeki çalışanlara nazaran daha iyi koşullara sahipti. Ancak kış aylarının etkisini göstermesiyle birlikte bu avantaj tam tersine döndü. Ekmek paralarını dışarıda kazanmaya çalışanlar, soğuk hava, kar, buz ve ayaz ile mücadele etmeye çalışıyor. Özellikle temizlik görevlileri, motorlu kuryeler ve semt pazarcıları soğukta etkilenen meslek gruplarının başında yer alıyor. Çalışanlar, soğuktan etkilenmemek için kendilerince önlem alsalar da yine de başarılı olamıyor.

Eskişehir'de yaşanan soğuk havada dışarıda çalışan bir motorlu kurye görevlisi gün içerisinde yaşadıklarını şöyle aktardı:

"İşimiz gerçekten zor. İki teker üzerinde gün boyu gidip geliyoruz. Soğuk hava motorun üzerindeyken daha etkili oluyor. Buna kar ve buzlanma da eklenince kaza riskimiz artıyor. Yanımızdan kamyon, otobüs gibi araçlar geçerken ardından oluşan rüzgar bile motorun dengesini etkiliyor."

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı Porsuk Çayı ekip Şefi Serdar Kaya ise, soğuk havadaki çalışma koşullarına değinerek, "Kış aylarının gelmesinden dolayı çalışmakta biraz zorlanıyoruz. Ancak günlük temizliklerimizi yapmaya devam ediyoruz. Her gün soğuk dinlemeden, işlerimizi aksatmadan yapıyoruz. Fakat Porsuk Çayı üzerinde çalıştığımız için soğuk direk olarak bizi etkiliyor. Kanal üzerinde gidip geldiğimizden dolayı burada meydana gelen soğuk suyun etkisiyle daha da etkili oluyor. Yine de çayı temiz tutmak için elimizden gelen tüm mücadeleyi veriyoruz" ifadelerini kullandı.

İşler Bu Kez Değişti

İşler Bu Kez Değişti

İşler Bu Kez Değişti

İşler Bu Kez Değişti

İşler Bu Kez Değişti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim