• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

İslamda Ailenin Önemi

İslamda Ailenin Önemi
Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından başlatılan "Ailede Değerler...

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından başlatılan "Ailede Değerler Eğitimi" devam ediyor. Tüm KAYMEK tesislerinde aynı anda yapılan seminerlerde bu ay "İslam'da Ailenin Önemi" konusu ele alındı.

Genç KAYMEK tarafından öğrencilere verilen değerler eğitiminin yanında Huzur Çınarı tarafından başlatılan programla da annelere ulaşılıyor. Daha sağlam bir aile yapısı için Huzur Çınarı ve İl Müftülüğü tarafından ortak gerçekleştirilen proje ile her ay sekiz ayrı salonda, sekiz farklı vaize tarafından annelere bilgiler veriliyor.

Kayseri'de yapmakta olduğu aile çalışmalarıyla önemli bir boşluğu dolduran Huzur Çınarı, her yıl 4 bin aileyle birebir görüşme yaparak, danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunuyor. Aile Akademisi'nde evlenecek çiftlere, Anne Akademisi'nde de annelere yönelik eğitimler veriliyor. Uzman rehber danışmanları, apartman toplantıları ve seminerlerle yılda yaklaşık 10 bin kişiye ulaşıyor.

Değerler Eğitimi çalışması ile Kayseri İl Müftülüğü vaizelerini annelerle buluşturan Huzur Çınarı KAYMEK'in Göznuru, Ziya Gökalp, Sümer, TOKİ, Talas, Argıncık, Beyazşehir ve Kocasinan merkezlerinde gerçekleştirilen seminerlerin yedincisinde "İslam'da Ailenin Önemi" konusunu ele aldı. Göznuru tesisindeki seminere konuşmacı olarak katılan Vaize Ayşe Aksakal Selçuk, İslam dininde aileye çok önem verildiğini belirterek, ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu hatırlattı. Aile kurulmasında eş seçiminin önemine değinen Selçuk, ahlaki ve manevi değerlerin temel alındığı evliliklerin her zaman daha sağlıklı ve huzurlu aileler oluşturduğunu vurguladı. Selçuk, ailede sorunların çözülmesi için erkeklere ve kadınlara düşen sorumluluklardan da bahsetti.

İslamda Ailenin Önemi

İslamda Ailenin Önemi

İslamda Ailenin Önemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim