• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

"İslam sorunun değil, çözümün bir parçası görülmeli"

"İslam sorunun değil, çözümün bir parçası görülmeli"
Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (KRM) Başkanı Aiman Mazyek, Almanya'da karar verici konumda olanların İslam'ı sorunun parçası olarak görme hatasına...

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (KRM) Başkanı Aiman Mazyek, Almanya'da karar verici konumda olanların İslam'ı sorunun parçası olarak görme hatasına düştüklerini söyleydi. Mazyek, "Oysa İslam çözümün bir parçasıdır" dedi. İslam düşmanlığının arttığına dikkati çeken Mazyek, İslami kurum ve temsilcilerin daha iyi korunmasını talep etti.

KRM Başkanı, Almanya'da Müslümanlar hakkında yürütülen tartışmalarda çözümün İslam'ın dışında arandığına dikkati çekerek "Maalesef sayıları azımsanmayacak oranda karar verici kişiler İslamı, sorunun bir parçası olarak yorumluyor. Oysa İslam, sorunun değil çözümün bir parçasıdır." dedi. Yabancı Gazeteciler Derneği (VAP) üyesi gazetecilerle bir araya gelen Mazyek, devlet birimlerinin radikalleşmeye mücadelede Müslümanları sürece dahil etmeden başarılı olmasının mümkün olmayacağını ifade etti.

İMAMLARIN VE CAMİLERİN ÇALIŞMALARI ONURA EDİLMELİ

Almanya'da camilerin ve imamların çok önemli katkılar sunduğunu söyleyen Mazyek, "Önce bu katkılar onura edilmeli. Görülmeli. Yoksa baştan bunları görmeden hareket edilirse doğru adım atılamaz. Küçük bir azınlık yüzünden bütün Müslümanlar genel şüpheli olarak görülmemeli. Siyasiler ve medya popülist söylemler ve habercilikten kaçınmalı" tespitinde bulundu.

MÜSLÜMANLAR OLARAK MÜLTECİLER İÇİN SORUMLULUĞUMUZU ÜSTLENMELİYİZ

Almanya'ya gelen mültecilerin büyük çoğunluğunun Müslüman olduğunu hatırlatan KRM Başkanı, "Bu bir kolaylık. Buradaki Müslümanlar olarak gelen mültecilerin topluma uyum sağlamaları için sorumluluk almalıyız ve buna hazırız" dedi. "Almanya'ya gelen mültecilerin büyük kısmı ile aynı inancı paylaşsak da sosyalleşme ve medeniyet farkı var. Bu insanlar diktatörlükten Avrupa gibi özgürlük ve yaşam tarzı farklı bir ortama geldiler" diyen Mazyek, gelenlere burada nasıl davranacaklarını ve içinde yaşadığımız toplumun değerlerinin anlatılabileceğini söyledi.

Mazyek, Alman hükümetinin de Müslüman toplumu mülteci politikasına dahil edecek konsept geliştirerek doğru bir adım attığını belirterek, hükümetin politikasına destek verdi.

MÜLTECİLERİN AİLE BİRLEŞİMİNİN ENGELLENMESİ DOĞRU DEĞİL

Federal hükümetin birçok politikasını olumlu bulmakla birlikte bazı yasaları eleştirdiklerini söyleyen Aiman Mazyek, hükümetin İltica Yasası'nı sertleştirilmesini ve aile birleşimine iki yıl bekleme şartı getirmesini doğru bulmadıklarını dile getirdi.

İSLAMİ KURUMLAR VE TEMSİLCİLERİN GÜVENLİĞİ DAHA İYİ SAĞLANMALI

Almanya'da ırkçılığın arttığına da dikkat çeken Mazyek, son zamanlarda ölüm ve saldırı tehditleri arttığını belirtti. İslami kurum ve kuruluşlarla, temsilcilerin güvenliğinin sağlanması için adımlar atılmasını isteyen KRM Başkanı, "Açıkçası endişe ediyorum. Güvenlik konusu ciddi olarak ele alınmalı. Irkçı söylemler, ölüm tehdidi ve saldırı boyutuna ulaştı." ifadesini kullandı.

Alman siyasilerden Müslümanlar ve mülteciler hakkında açıklama yaparken iki defa düşünmelerini isteyen Aiman Mazyek, siyasilerin bazı söylemlerinin popülistlerin işine yaradığına dikkati çekti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim