• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

“İslam Sevgi Dinidir”

“İslam Sevgi Dinidir”
Düzce Üniversitesinin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası Programı" Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesinin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası Programı" Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zekeriya Güzeldal, Düzce Kalkınma Vakfı Başkanı Yusuf Taşhan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hafız Cihat Oral'ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar gerçekleştirdi.

Ülkemizde şiddetin her geçen gün arttığını, mahkemelerde birçok davanın açıldığını ve birçok insanımızın birbiriyle dargın olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'i okuduğumuz halde yeterince anlayamadığımız ve hayatımızı Kuran-ı Kerim'e göre yaşayamadığımız için bu olumsuz durumların yaşandığını vurguladı.

"İslam dininde dargınlık, küslük ve kırgınlık yoktur. İslam sevgi dinidir" diyen Prof. Dr. Bayraktar, musikinin kalbe hitap ettiğini ve huzur verdiğini belirterek bu nedenle kutlu doğum programında musikiye de yer verdiklerini ifade etti.

Program, Üniversitenin İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Aytekin'in "Muhammed'in (S.A.V.) Nuru" sunumuyla devam etti. Hz. Peygamberin tüm insanlığa gönderilen son peygamber olduğunu dile getiren Doç. Dr. Arif Aytekin, kurtuluş yolunun Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V.) yolu olduğuna dikkat çekti.

Hz. Peygamber'in nurunun; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail peygamberler ile dedesi Abdulmuttalip ve babası Abdullah'ın hayatlarını nasıl kurtardığını anlatan Doç. Dr. Arif Aytekin, Onların Peygamberimizin nurunun tamamlanması için Allah (C.C.) tarafından korunduğunu sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Bayram Akdoğan başkanlığında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Musiki Korosu'nun okuduğu ilahilerle devam eden "Kutlu Doğum Haftası Programı" davetli konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

“İslam Sevgi Dinidir”

“İslam Sevgi Dinidir”

“İslam Sevgi Dinidir”

“İslam Sevgi Dinidir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim