• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Başlıyor! Ek Olarak 5 Bin Polis Orada

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Başlıyor! Ek Olarak 5 Bin Polis Orada
İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi, İstanbul'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuklarını tek tek karşıladı. Zirve dolayısıyla ek olarak 5 bin polis de bölgede görev yapıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı, meclis başkanı ve başbakan düzeylerindeki konukları karşıladı. Yaklaşık 1,5 saat süren karşılamanın ardından aile fotoğrafı çekildi.

Burada çekilen aile fotoğrafının ardından, program, Beştepe Camisi İmam Hatibi Adem Kemaneci'nin okuyacağı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam edecek.

MISIR DIŞİŞLERİ BAKANI DÜZEYİNDE TEMSİL EDİLİYOR

Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katılmak için İstanbul'a geldi. Sabah saatlerinde gelen konuk bakan, toplantıya katılanlar için tahsis edilen Atatürk Havalimanı Askeri Meydandaki salon yerine, VİP Salonu'ndan çıktı.

Erdoğan'ın konuklarını karşılamasının ardından aile fotoğrafı çekildi.

EK 5 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul'da 14-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Konferansın gerçekleşeceği kongre merkezine çıkan tüm yollar polis kontrolüne alınırken, yüksek binalara keskin nişancılar konuşlandırıldı. Bu arada, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı zirve dolayısıyla ek olarak 5 bin polisin daha görev yaptığı öğrenildi.

İslam Zirvesi ilk kez bu boyutta bir katılımla gerçekleştirilecek.

SAVARONA'DA AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna Savarona yatında akşam yemeği verdi.

Yemeğe, İİT Genel Sekreteri İyad bin Emin Madani'nin yanı sıra Bahreyn Krallığı, Afganistan, Malezya, Kamerun, Lübnan, Ürdün, Özbekistan, Cezayir, Katar, Azerbaycan, Libya, Bosna-Hersek, Belarus, Yemen, Fildişi Sahilleri, Pakistan, Gine ve Filistin başkanları ve temsilcileri katıldı.

EN ÇOK İHRACATI SUUDİ ARABİSTAN YAPIYOR

İslam ülkelerinin ihracat rakamları da dikkat çekici. Dünyaya en çok ihracat gerçekleştiren İslam ülkeleri sırasıyla Suudi Arabistan (334 milyar dolar), Birleşik Arap Emirlikleri-BAE (260), Malezya (234), Endonezya (176), Türkiye (158), Katar (132), Nijerya (94), Kuveyt (93), İran (83) ve Irak (80 milyar dolar) olarak sıralandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim