• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

‘İslam Dünyasında Çatışmaların Sosyoloji’ Semineri Düzenlendi

‘İslam Dünyasında Çatışmaların Sosyoloji’ Semineri Düzenlendi
Eğitim Bir-Sen Adıyaman şubesi tarafından düzenlenen "İslam Dünyasında Çatışmaların Sosyolojisi" konulu seminere konuşmacı olarak Adıyaman Üniversitesi...

Eğitim Bir-Sen Adıyaman şubesi tarafından düzenlenen "İslam Dünyasında Çatışmaların Sosyolojisi" konulu seminere konuşmacı olarak Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Duran katıldı.

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere sendika üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Seminerin açılışında konuşan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, "Türkiye'de kaos ve huzursuzluk ortamı oluşturulmak istenmektedir. Ülkemizin ekonomik, toplumsal, sosyal, kültürel ve siyasal yapısını sarsmak için yapılmış olan hain saldırıları bir kez daha lanetliyor. Türkiye'nin, vatandaşlarını savunma görevini ve insanlık ailesine karşı sorumluluğunu yerine getirerek ortaya koyduğu teröre karşı kararlı mücadeleyi destekliyoruz. Millet olarak yaşadığımız ve her gün kangrenleşen sorunlarımızın çözümünde ağır aksak ilerliyor oluşumuzun temel nedeni hala darbe kalıntısı ve hiçbir soruna çözüm üretemeyen bir anayasaya bu milletin mahkum edilmiş olmasıdır. Millet darbe anayasası ayıbından kurtulmak, kendi iradesinin hakim olduğu yeni bir anayasa yapmak ve yazmak konusundaki kararlığını deklare etmiştir. Gereğini yapmak ve milletin beklentilerini karşılamak siyasi partilerin ve meclisin öncelikli görevidir. 35 yıldır darbe anayasasına tahammül edenlerin, üç beş toplantı sonrasında yeni anayasa yapma iradesine tahammül etmemeleri millet tarafından not edilmiştir. Bu masada devrilse de millet yeni anayasasını bizzat kendi yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hacı Duran ise Arap ve İslam dünyasının içinde bulunduğu ve her gün daha da şiddetlenen çatışmaların durumunu ele aldığı seminerde, "Terör, hiçbir zaman sadece terör eylemini yapan kişi ya da gruptan ibaret değildir. Terör bir sanayidir, bir sektördür. Teknik olarak düzenlenmiş kaynaklardan, kitlelerden ve siyasal faaliyetlerin koordinasyonundan meydana gelir. 2000'li yıllarda ABD'ye yönelen terörün, daha sonra Müslüman halkların barışına yönlendirildi. Bu proje gördüğüm kadarıyla başarıldı. Bugün kendilerine batılı ülkeler ve onların bölgedeki aktörleri tarafından lojistik destek sağlanan İŞİD ve PKK gibi terör örgütleri kendi halklarına saldırıyorlar. Birbirleriyle savaşıyorlar" şeklinde konuştu.

Prof. Hacı Duran konuşmasının devamında, "İngilizler bir zamanlar Amerikan yerlisi Kızılderilileri kabile asabiyeti ile kışkırtarak silahlandırmışlardı. Ve bu yöntemle Kızılderililer yok edilmişti. Mesela Ortadoğu petrolleri ABD ve Batı'da o ülke halklarının refahı için tüketiliyor. Ortadoğu'da terörün ham maddesi olan insan kaynakları ise terörist organizasyonlara işaret ettiğiniz gösteriler ve haberlerle kanalize ediliyor. Böylece Müslümanların uydurma kimliklerle birbirlerine saldırması sağlanıyor. Yani İslam ülkeleri ve bölgemizin halkları, terörün ve enerjinin ham maddesi olarak kullanılıyor. Bugün yaşadığımız kaos bu sürecin bir sonucudur" diye konuştu.

Seminer, Başkan Ali Deniz'in Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın tüm eserlerinin yer aldığı kitap setini Prof. Dr. Hacı Duran'a takdim etmesiyle sona erdi.

‘İslam Dünyasında Çatışmaların Sosyoloji’ Semineri Düzenlendi

‘İslam Dünyasında Çatışmaların Sosyoloji’ Semineri Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim