• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

İŞKUR’un İstihdam Odaklı Çalışmaları Sürüyor

İŞKUR’un İstihdam Odaklı Çalışmaları Sürüyor
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün, 2015 yılında 20 bin 607 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdiği bildirildi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün, 2015 yılında 20 bin 607 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdiği bildirildi.

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kurum tarafından işsizlikle mücadele hususunda istihdam odaklı adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda, iş arayanların yanında üniversitede okuyan öğrencilere yönelik hizmet standardını da artıran kurum, "Üniversite- Kent-Sanayi" işbirliğine büyük katkı sunmaya hazırlanıyor.

Mersin İŞKUR, işgücü piyasasında özellikle iş ve meslek danışmanlığı, işbaşı eğitim programı, teşvik sistemi gibi önemli araçlarla etkin olarak kurumsal faaliyetlerini yürütürken, özel sektöre yönelik olarak 16 bin 760 firma ziyareti gerçekleştirdi. Yıl içerinde 39 bin 679 açık iş ilanı kurum portalında yayınlanırken, 20 bin 607 kişi de işe yerleştirildi.

MERSİN İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI SEVDİ

Kurum tarafından uygulanan ve en az iki çalışanı olan işyerlerinin personel ihtiyaçlarını maliyetsiz olarak karşıladığı "İşbaşı Eğitim Programı', bir yandan iş arayanların tecrübe eksikliğini giderirken, diğer yandan da işverenlerin ihtiyaç duyduğu personeli maliyetsiz bir şekilde yetiştirme fırsatı sunuyor. 2015 döneminde bu programdan yaralanan kişi sayısı ise 3 bin 517. Programa katılanların bir kısmı istihdamda yerini alırken, bir kısmının da bir meslek üzerinde tecrübe kazanması sağlandı.

İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLENDİRİLİYOR

İŞKUR, "Üniversite-Kent-Sanayi" işbirliğine 2016 yılında büyük destek sunmayı amaçlıyor. Konuyla ilgili olarak üniversitelerde, üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme yapılıyor. Bunun yanında özel sektör işyerleri, odalar, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kuruluşlara yönelik bilgilendirme toplantılarıyla kurum faaliyetleri konusunda bilgi veriliyor.

2016 YILINDA İŞ VE KARİYER FUARINDA HEDEF 100 FİRMA

İŞKUR tarafından düzenlenen ve iş arayanlarla işverenleri aracısız olarak buluşturan "İş ve Kariyer Fuarları'nın önemi ise her sene biraz daha artıyor. İş arayanlar ve üniversite öğrencileri, açılan stantlarda iş başvurusu ve staj başvurusu yapabilirken, işgücü piyasasını da tanıma fırsatı buluyor. 2015 yılında 5.'si düzenlenen "İş ve Kariyer Fuarın'da 90 firmanın stant açtığı belirtilirken, yapılan organizasyona yoğun ilgiyle karşılaşıldığı belirtildi. 2016 yılındaki hedefin ise 100'ün üzerinde özel sektör firmasının katılımını sağlamak.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, kurumun faaliyet alanı bakımından Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik sorunu ile mücadele ettiğini, özellikle 2010 yılından itibaren kurumdaki yapısal değişikliklerin hizmet kalitesini artırdığını söyledi.

İş arayanlara ve İşverenlere yönelik hizmetlerin 2016 yılında daha ulaşılabilir ve katkı sağlayıcı olmasına yönelik çalışmalara şimdiden başladıklarını belirten Kutlu, işbaşı eğitim programıyla hem iş arayanların hem de işverenlerin beklentisini karşıladıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim