• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun: “Terörden Sonra En Büyük Sorunumuz İstihdamdır”

İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun: “Terörden Sonra En Büyük Sorunumuz İstihdamdır”
"İstihdam Politikaları ve Çalışmaları" konulu söyleşiye katılan İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun dinamik işgücü olmasına rağmen yeterince nitelikli...

"İstihdam Politikaları ve Çalışmaları" konulu söyleşiye katılan İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun dinamik işgücü olmasına rağmen yeterince nitelikli iş gücünün olmadığını belirterek, "Ülkemizin terörden sonraki en büyük sorunu istihdamdır" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun, İŞKUR ve İşveren Buluşması kapsamında düzenlenen programda yaptığı konuşmada davetlilerle önemli bilgiler paylaştı.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen "İstihdam Politikaları ve Çalışmaları" konulu programdaki konuşmasına, "Ülkemizin terörden sonraki en büyük sorunu istihdamdır" diyerek başlayan Coşkun, dinamik işgücü olmasına rağmen nitelikli iş gücünün olmadığının altını çizdi. Çalışma Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan İŞKUR'un temel misyonlarını da anlatan Coşkun, işverenin aradığı nitelikte işgücü hazırlamaya yönelik hizmet verdiklerini ifade etti.

Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde eğitim seviyesi yükseldikçe iş gücüne katılım oranı artıyor. Yine eğitim seviyesi yükseldikçe de işsizlik oranı düşüyor. Şu an İstanbul'da 100 bin işyerinde açık iş var. İşletmelerin yüzde 70'i aradıkları nitelikte işgücünü bulmakta zorlanıyor. Mesleksizlik ve deneyimsizlik sorunu var."

"İŞVEREN, İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARINDAN YETERİNCE FAYDALANAMIYOR"

İŞKUR olarak maaşlı çalıştırdıkları iş ve meslek danışmanının işletmelere gittiğini ve orada eğitim seviyesi, ortam ve şartlar konusunda bilgi aldığını anlattı. Bu konuda işletmelerden sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Coşkun, "İş ve meslek danışmanlarımız işverene rehberlik yapıyor. Ancak şirketteki yönetim kurulu başkanı ve şefine ulaşmakta zorluk yaşıyor. Bu sebeple görev sağlıklı yürüyemiyor. İşveren maaşlı danışmanlardan yeterince yararlanmıyor" diye konuştu.

Mesleki eğitim kursları verdiklerini de sözlerine ekleyen Coşkun, işverenlerin ve işçilerin maaşlarından çekilen işsizlik fonunun bu anlamda önemli olduğunu kaydetti. İşbaşı Eğitim Programları ile ilgili bilgi de veren Coşkun, "15 yaşını doldurmuş olanlar, İŞKUR'a kayıtlı tüm işsizler, 2 yıllık ve üzeri üniversitede eğitim görenler, açık öğretim öğrencileri zorunlu stajlarını işbaşı eğitim programı kapsamında yapabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri "10 Projesi'nin de Cumhuriyet tarihinde bürokrasiyi azaltan ve verimliliği arttıran önemli bir proje olduğunu anlatan Coşkun, kalifiye elemanların yetiştirilmesi ve istihdam edilmesinin önemine vurgu yaptı.

"HERŞEYİ DEVLETİMİZDEN BEKLEMEMELİYİZ"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da devletin halka her türlü desteği vermek amacıyla faaliyetler yaptığını belirtti. Herkesin bu imkanlardan yeterince faydalanması gerektiğini vurgulayan Çağırıcı, "Her şeyi devletimizden beklememeliyiz. Hep birlikte emek gösterilmeli. Türkiye kadar geçim standardının rahat olduğu başka bir ülke olduğunu sanmıyorum. Sağlık, eğitim, kültür ve iş gibi birçok alanda devletimiz önemli katkılar sunuyor. Ancak ülkemizde kalifiye personel sıkıntısı yaşanıyor" diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun: “Terörden Sonra En Büyük Sorunumuz İstihdamdır”

İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun: “Terörden Sonra En Büyük Sorunumuz İstihdamdır”

İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun: “Terörden Sonra En Büyük Sorunumuz İstihdamdır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim