• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

İŞKUR Bartın’da Sahaya İniyor

İŞKUR Bartın’da Sahaya İniyor
İŞKUR Bartın İl Müdürü Ramazan Erdim, 2016 yılı Bartın İşgücü Piyasa Araştırması çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İŞKUR Bartın İl Müdürü Ramazan Erdim, 2016 yılı Bartın İşgücü Piyasa Araştırması çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kurum olarak Bartın'daki işverenleri ziyaret ederek işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edeceklerini söyleyen Erdim yaptığı açıklamada, "Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2016 Yılı 08 Nisan - 08 Mayıs tarihleri arasında İşgücü Piyasası Talep Araştırması gerçekleştirilecektir. Araştırma kapsamında 248 işyeri ziyaret edilecektir" dedi.

Çalışmayla Bartın'ın işgücü ihtiyaçlarını belirleyeceklerini ifade eden Erdim, "Bartın ilinin tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2017 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir. Bu çalışma ile birlikte Bartın işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacaktır. Bartın ilinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir" diye konuştu.

Araştırmanın bilimsel ve anlamlı sonuçlara sahip olacağını kaydeden Erdim, "Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım yöntemi ile çalışılacaktır. Çalışma başından sonuna kadar Genel Müdürlükte konusuna hakim, güçlü bir ekiple koordine edilecektir. İşyeri ziyaretleri "her işsize, her işverene bir Danışman" sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları marifetiyle gerçekleştirilecektir. Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 2-9, 10-19 ve 20+ istihdamlı 248 işyerinde gerçekleştirilecektir. Alan uygulaması bizzat Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel olarak istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecektir" şeklinde konuştu.

Çalışmaların ardından Bartın işgücü piyasası analizi raporu hazırlanacağını da aktaran Erdim, "Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Bartın işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır. Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim