• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

İskep’in Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İskep’in Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığıyla kentte bulunan dezavantajlı...

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığıyla kentte bulunan dezavantajlı bireylerin istihdamlarının sağlanmasına yönelik başlatılan İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında kentte bulunan gazetecilerle bir araya geldi.

Dezavantajlı grupların istihdam edilebilirliklerinin artırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik bir model geliştirmesi amacıyla hayata geçirilen ve proje ortaklığını Van Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığı ile yapılan İSKEP kentte bulunan gazetecilerle bir araya geldi. Edremit ilçesinde bulunan Avzem Restaurant'ta gazetecilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile İSKEP yetkilileri proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan İSKEP Proje Medya Uzmanı Nihal Togo, projenin temel amacının hedef belediyelerde istihdam ve sosyal destek hizmetlerinin koordinasyon ve sunulmasına yönelik bir model geliştirmek olduğunu, model aracılığıyla da dezavantajlı bireylerin işgücü piyasasına sürdürülebilir şekilde entegrasyonuna katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

'DEZAVANTAJLI BİREYLERİN SOSYAL VE EKONOMİK HAYATA KATILMALARI TEŞVİK EDİLECEK'

Proje kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi'nin pilot belediyelerden bir tanesi olduğunu söyleyen Togo, proje kapsamında engelli bireyler, yoksullar ve yoksulluk riski taşıyanlar, çalışan çocukların aileleri, aile içi şiddet mağduru kadınlar, madde bağımlıları, eski tutuklu ve hükümlüler ile roman vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Dezavantajlı bireylerin sosyal entegrasyonlarına yönelik yeni bir hizmet modelinin oluşturulmasının öncelik hedef olarak belirlediklerini aktaran Togo,"Bilgilendirme ve farkındalık faaliyetleri ile hizmet sağlayıcılar ile karar alıcılar ve dezavantajlı bireyler arasında bir diyalog geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bununla birlikte bireyler sahip oldukları seçenekler hakkında bilgilendirilerek, sosyal ve ekonomik hayata katılmayı teşvik edeceğiz" dedi.

İskep’in Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İskep’in Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim