• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

İskenderunlu işadamları Hassa'da incelemelerde bulundu

İskenderunlu işadamları Hassa'da incelemelerde bulundu
İskenderunlu iş adamları Hassa'da buluşarak, yatırım yapılacak arazilerde incelemelerde bulundu.

İskenderunlu iş adamları Hassa'da buluşarak, yatırım yapılacak arazilerde incelemelerde bulundu. Hassa Tüneli ve Hassa OSB Projeleri ile son günlerde ilin yükselen değeri olarak gündeme gelen Hassa, Hatay'ın yeni ticaret ve lojistik merkezi olma yolunda yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu bağlamda sanayi ve ticaret dünyasının önde gelen isimleri, Hassa Kaymakamlığı, Hassa Belediyesi ve İskenderun Turizm Derneği işbirliğiyle Hassa ilçesinde düzenlenen toplantıda bir araya gelerek projeleri konuştu.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ile Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel'in ev sahipliğinde, "Hassa Tüneli ve OSB'nin Ülke Ekonomisi'ndeki Önemi" konulu bilgilendirme toplantısına katılan iş adamları Hassa Tüneli ve OSB projeleriyle ilgili son gelişmeleri ve Hassa'nın geleceğini tartıştı.

Bilgilendirme toplantısına Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Hassa Kaymamı Mustafa Pala, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent H.Yılmaz, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, iş adamları Nuri Üysen, Bedrettin Öz, Can Teymur, Sabit Eren, İskenderun Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, Arsuz İşadamları Derneği Başkan Vekili Adnan Ağır, İsmail Deliveli ve İskenderun'un tanınmış bir çok iş adamının yanında oda başkanları Doğaka temsilcileri, MKÜ ve İskenderun Teknik Üniversitesi yetkilileri katıldı.

Düzenlenen program kapsamında konuk heyet ile birlikte serada muz hasadı gerçekleştirildi. Modern soğuk hava deposunun gezilmesinin akabinde Hassa Tünelinin açılacağı güzergah ve Hassa Organize Sanayinin yapılacağı volkanik arazi, Ardıçlı Ziyaret Tepe'den kuş bakışı gözlendi. Yemek ikramının ardından Hassa Belediyesi Konferans Salonunda, Hassa Tüneli ve OSB'nin ülke ekonomisindeki önemini içeren sunum yapılarak, iş adamları, turizmciler ve akademisyenler tarafından görüş alışverişinde bulunuldu,

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, yaptığı kısa konuşmada Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı sorumluluk alanı içerisinde bulunan Hassa Tüneli ve Hassa OSB'nin gerçekleşmesi için çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini belirterek; "18 Şubat'ta Bilim ve Sanayi Bakanlığı ve 33 kurum yetkililerinin katılımıyla OSB yer tespit çalışmalarının yapılacağını, Tünel projesi ile ilgili yapım ve ihale çalışmalarının Nisan 2016 "da start almasını beklediklerini de, sözlerine ekledi.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ise yaptığı konuşmada; "Uzun zamandır çalışmaları devam eden Hassa Tüneli ve Hassa OSB'yi bölge iş adamlarımızla görüşüyoruz. Bu proje adı üstünde çılgın bir proje. Hassa'nın geleceğini değiştirecek tarihi kavşak noktası olacak bir proje. Bu proje ilçemizin ve bölgenin kalkınma lokomotifi olacak bir proje. Bu kalkınma sadece iktisadi yönden değil, sosyal, kültürel ve ekolojik yönden de bölgeye ışık tutacak, bölgenin canlanmasını sağlayacak bir proje. Bu tür büyük projeler, uzun vadeli vizyonu geniş, ufku açık olmalıdır. İlçemizde meydana getireceği değişiklikleri şimdiden kurgulayarak hazırlıklı olmamız gerekir. Burada herkesin katkısı olmalıdır. Hataylı olarak bu çalışmaları sürekli gündemde tutmalıyız. Biz bu projelere sahip çıkmazsak elbette birileri sahip çıkacaktır. Bizler de hep beraber, idaresiyle, yerel yönetimleriyle, iş adamlarımızla bu projeye katkı sağlamalıyız." dedi.

Hassa Proje Ofisinin hazırladığı görsel sunum sonrası, tünel ve OSB'nin ticari ve sanayi boyutunu İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent H.Yılmaz, proje destek boyutunu ise Doğaka Yetkilisi Cenk Özbaykal dile getirdi.

Hassa Tüneli projesi kapsamında yapılacak yolun toplam uzunluğu 31.3 Km. 4 adet Tünelin toplam uzunluğu 19 bin 327 metre olacak. En uzun tünel boyunun 12.320 metre olacağı projede 1 adet 400 metrelik viyadük ve toplam 192 m. Uzunluğunda 4 adet köprü mevcut olacak. Hassa Tüneli projesi'nin gerçekleşmesi ile Gaziantep- İskenderun arası 221 Km'den 136 Km'ye, Kahramanmaraş-İskenderun arası 186 Km'den 151 Km'ye, Kilis- İskenderun arası 153 Km'den 113 Km'ye, Hassa-Payas arası 100 Km'den 31.3 Km'ye inecek. Bu vesile ile Ortadoğu ile Gaziantep ve Güneydoğu illerindeki OSB'ler Mersin Limanı yerine İskenderun Limanını tercih edecek. Ortadoğu-İskenderun koridoru stratejik önem kazanacak. Uluslararası transit ticaret canlanacak, Hassa OSB lojistik üs ve antrepo özelliğiyle tercih sebebi olacak. Yatırım, yeniden yapılanma, nüfus ve istihdam artışıyla Hassa'da ve Körfezde olumlu ekonomik ve kültürel gelişmeler gerçekleşecek.

2013 yılında Ulaştırma Bakanlığınca ihale edilerek başlayan zemin etüdü, Güzergah belirleme çalışmalarının 2016 Nisan ayında tamamlanması ve takiben yol yapımının ihale edilmesi bekleniyor.

İskenderunlu işadamları Hassa'da incelemelerde bulundu

İskenderunlu işadamları Hassa'da incelemelerde bulundu

İskenderunlu işadamları Hassa'da incelemelerde bulundu

İskenderunlu işadamları Hassa'da incelemelerde bulundu

İskenderunlu işadamları Hassa'da incelemelerde bulundu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim