• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

İşitme Engellilere İşaret Dili İle Kur’an-ı Kerim Eğitimi

İşitme Engellilere İşaret Dili İle Kur’an-ı Kerim Eğitimi
İşitme engellilere Kur'an-ı Kerim öğretmek için özel bir eğitim alan Odunpazarı Müftülüğü'ne bağlı Kur'an Kursu öğretmeni Nurhan Yoldaş, "Engelli...

İşitme engellilere Kur'an-ı Kerim öğretmek için özel bir eğitim alan Odunpazarı Müftülüğü'ne bağlı Kur'an Kursu öğretmeni Nurhan Yoldaş, "Engelli olmayanlardan daha azimli olan öğrencilerime Kur'an-ı Kerim öğretmekten daha çok zevk alıyorum" dedi.

Nurhan Yoldaş, işitme engellilerin Kur'an eğitimleri hakkında bilgi verdi. İşitme engellilere Kur'an öğretebilmek için özel bir eğitim aldığını söyleyen Yoldaş, "Bütün illerden birer Kur'an Kursu öğretmeni seçilerek Rize'de bir eğitime tabii tutulduk. Orada önce işaret dili eğitimi aldık. İşitme engelliler için işaret dili ile Kur'an okumayı ve öğretmeyi öğrendik. Geldikten sonra bunu geliştirdik. Daha sonra da işitme engelli öğrencilerimize Kur'an öğretmeye başladım" diye konuştu.

HER HARFİN İŞARETİ VAR

İşaret dili ile nasıl Kur'an okunduğu hakkında bilgi veren Yoldaş, "İşaret dili ile nasıl konuşuyorlarsa aynı o şekilde Kur'an-ı Kerim'i de okuyorlar. Her Arapça harfin bir işareti var. Elif, Be, Te, Se alfabesinin de aynı bizim alfabemiz gibi işaretleri var. Önce bu işaretleri öğretiyoruz. İşaret dili ile harfleri kelimeleri birleştirerek onları Kur'an'ı öğretiyoruz" dedi.

DAHA AZİMLİLER

İşitme engellilere yönelik işaret dili ile Kur'an eğitimine Nevbahar Eğitim ve Kültür Derneği'nde yaklaşık 1 yıldır devam ettiklerini söyleyen Yoldaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yaş grubundan öğrencim var. 18 ile 50 yaş arasında işitme engelli öğrencilerimiz var. Şu ana kadar 8-9 işitme engelli öğrencim Kur'an'a geçti. Hatim yapmaları biraz uzun bir süreç olacak. Öğrencilerimden biri okuma yazma bilmiyor. Buna rağmen 3-4 haftada Kur'an okumayı öğrendi. Çok azimliler. İşitme engelli olmayan öğrencilerden daha azimliler. İşitenlere Kur'an öğretmekten daha çok zevk alıyorum onlara öğretirken."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim