• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

İşitme Engelliler Olimpiyatları’na İlk Kez Golf Branşı Eklenecek

İşitme Engelliler Olimpiyatları’na İlk Kez Golf Branşı Eklenecek
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Samsun'da 2017 yılında düzenlenecek olan Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ilk kez golf...

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Samsun'da 2017 yılında düzenlenecek olan Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ilk kez golf branşının da yer alacağını söyledi.

İşitme Engelliler Olimpiyatları'na golf branşının da eklenmesiyle birlikte Samsun'da olimpiyatlara katılacak sporcular testte tabi tutuldu. Atletik ve teknik testlere tabi tutulan işitme engelliler arasından seçilen ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 150 sporcu, olimpiyatlara kadar golf branşında eğitilecekler.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda başlayan eğitimlere Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir de katıldı.

AĞAOĞLU: "İŞİTME ENGELLİLER OLİMPİYATLARI TARİHİNE İLK DEFA GOLF BRANŞI GİRDİ"

Golf branşının İşitme Engelliler Olimpiyatlarına ilk kez gireceğini belirten Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Samsun'da Karadeniz'in ilk golf sahasını 2016 yazında hizmete girecek. Temmuz ayında federasyon kupası ile açılışı yapacağız. 2016 müsabaka takvimi içerisinde 8 ulusal müsabaka Samsun'da oynanacak. Bu sahanın yapımının 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na da denk gelmesi güzel bir tesadüf oldu. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ilk defa golf de yerini almış olacak. Yani İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın tarihine ilk defa Samsun'la beraber giriş yapıyor. Bizim daha önce işitme engelliler ile alakalı Erzurum Dedekorkut İşitme Engellilerokulu öğrencileri ile başlattığımız bir proje vardı. 2017 yılına bizim de sporcularımızı hazırlamak amacıyla bugün burada işitme engelli sporcularımızı ve öğrencilerimizi önce atletik teste tabi tutuyoruz, burada başarılı olanları teknik teste tabi tutacağız. 100-150 sporcuya 2017 olimpiyatlarına kadar eğitim vereceğiz. Sporcularımızın burada başarılı olacağına inanıyorum. Golf Federasyonu olarak İşitme Engelliler Federasyonu'na her türlü desteği ve çabayı göstererek, 2017 Deaflympics oyunlarının başarılı geçmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

KİHTİR: "HEDEFİMİZ EN YÜKSEK SAYIDA MADALYA ALMAK"

Olimpiyatlardaki hedeflerinin en yüksek sayıda madalya kazanmak olduğunu ifade eden Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, "2017 Deaflympics oyunlarına Samsun ev sahipliği yapacak. Bunların içinde golf branşı da var. Biz de bunun için bugün buraya geldik. Golf Federasyonu Başkanımız Ağaoğlu, bize destek oldu. İlk seçmelerini Samsun'da başlattık. Büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Deaflympics olimpikte 20 branşımız var. Türkiye olarak bu branşların 8-9 tanesinde çok güçlüyüz. Bunlarda kesin madalya alırız. 5-6 tanesi de yeni açılan branşlarımız. Bizim hedefimiz sayı olarak en fazla madalya almak. Güreş, voleybol, futbol, tekvando mücadele sporları ve bunlar daha önce yaptığımız branşlar ama yeni açılan atıcılık, oryantiring, golf, bowling gibi bu sporlarda yeni olduğumuz için bu branşlardan fazla bir şey beklemiyoruz. 1 yıl zamanımız var ve biz çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz en yüksek sayıda madalya almak" diye konuştu.

Testlerde başarılı olanları Golf Milli Takımına seçileceğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "2017 yılında yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpik oyunları için golf branşında işitme engelli ortaokulumuz ve lisemizde çocuklarımızın yetenek taraması yapılıyor. Bugün burada tespit edilecek çocuklarımız İşitme Engelliler Golf Milli Takımına katılım sağlayacaklar. Federasyon başkanlarımız bugün bizimle birlikte oldular" şeklinde konuştu.

İşitme Engelliler Olimpiyatları’na İlk Kez Golf Branşı Eklenecek

İşitme Engelliler Olimpiyatları’na İlk Kez Golf Branşı Eklenecek

İşitme Engelliler Olimpiyatları’na İlk Kez Golf Branşı Eklenecek

İşitme Engelliler Olimpiyatları’na İlk Kez Golf Branşı Eklenecek

İşitme Engelliler Olimpiyatları’na İlk Kez Golf Branşı Eklenecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim