• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

İşitme Engelliler, Manevi Mimarlarını Öğrendi

İşitme Engelliler, Manevi Mimarlarını Öğrendi
Sivas'ta, Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığıyla düzenlenen "İşitme Engelli Gençler Manevi Mimarlarını Öğreniyor"...

Sivas'ta, Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığıyla düzenlenen "İşitme Engelli Gençler Manevi Mimarlarını Öğreniyor" projesi kapsamında işitme engellilere manevi mimarlar anlatıldı.

Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklığıyla düzenlenen "İşitme Engelliler Manevi Mimarlarını Öğreniyor" projesi Ankara ve Kahramanmaraş'tan sonra Sivas'ta gerçekleştirildi. Yaklaşık 30 işitme engelli öğrenci Kadı Burhanettin, Şemseddin Ahmed Sivasi, İsmail Hakkı Toprak Hazretleri ve Abdulvahabi Gazi Hazretleri türbelerini ziyaret ederek, burada işaret diliyle manevi mimarlarını hayatını öğrendi. Türbeleri ilgiyle inceleyen öğrencileri el açarak dua etti.

Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili proje hakkında bilgi vererek, "Projemiz Geçlik ve Spor Bakanlığı'nın Proje Koordinasyon Merkezi Müdürlüğümüz ve Tomurcuk Derneğimiz ile birlikte yürütülen "İşitme Engelliler Manevi Mimarlarını Öğreniyor" projemizin ilkini Ankara'da, ikincisi Kahramanmaraş'ta üçüncüsünü ise Sivas'ta başlatmış bulunmaktayız. Projemiz iki aşamalı ilk aşama türbeleri işitme engelli gençlerle yerinde ziyaret ederek İşitme Engelliler Dili tercümanlarımız ve konusuna hakim hocalarımızın aracılığıyla anlatılarak işitme engelli gençlerimizin manevi noktadaki Allah nedir?, Peygamber nedir?, Allah dostu nedir? bunlarla ilgili bilgilendirme bir farkındalığı çevirmeyle ilgili çalışma içerisindeyiz" dedi.

Projeyi Türkiye genelinde 8 ilde gerçekleştireceklerini belirten Bilgili, "Projenin finalini İstanbul'da yapacağız. İstanbul'da tüm yapmış olduğumuz illerden işitme engelli gençlerin bir kısmını İstanbul'a götürerek finalde Eyüp Sultan Hazretleri'ni ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini de ziyaret ederek 81 ilde 81 hatim yapılarak manevi olarak onların ruhuna bağışlanıp işitme engelli gençlerimizin bu konudaki imani noktada eksik olan konularının bir farkındalığını Türkiye'de hissettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Bilgili, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İşitme Engelliler, Manevi Mimarlarını Öğrendi

İşitme Engelliler, Manevi Mimarlarını Öğrendi

İşitme Engelliler, Manevi Mimarlarını Öğrendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim