• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İşitme Engelli Çiftin Hedefi Olimpiyat

İşitme Engelli Çiftin Hedefi Olimpiyat
Diyarbakırlı işitme engelli çift, Türkiye'de ilk kez yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyor.

Diyarbakırlı işitme engelli çift, Türkiye'de ilk kez yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyor. Atıcılık antrenörü Abdurrahman Akgün, "Çiftlerimizin küçük bir çocuğu var. İlk çalışmaya çocuklarıyla birlikte gelmişlerdi. Atıcılık branşı ilgilerini çekti. Çiftlerimiz bayağı iyiler" dedi.

Diyarbakırlı işitme engelli Emine Rozerin ve Mehmet Cesim Güçlü çifti, bir akrabalarının aracı olmasıyla tanıştıkları atıcılık branşında büyük hedeflere yelken açtı. İki yıl önce hayatlarını birleştiren ve bir kız çocuğu sahibi olan işitme engelli çift, 2017'de Türkiye'de ilk kez yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edip, Diyarbakır'ı başarıyla temsil etmek istiyor.

Atıcılık antrenörü Abdurrahman Akgün, 2017'de İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın Samsun'da yapılacağını söyledi. Akgün, yaptığı açıklamada, bakanlığın atıcılık branşına işitme engellileri de kattığını bu nedenle işitme engelli vatandaşlara yönelik çalışmalara yöneldiklerini belirtti. Akgün, işitme engelli vatandaşların engellerini yıkıp, spora yönelmeleri ve aktivitelerde bulunmaları için büyük bir gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Samsun'da yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarının ilk kez Türkiye'de gerçekleşeceğini belirten Akgün, "Dünya'da daha önce varmış işitme engelliler atıcılık olimpiyat oyunları. Ülkemizde ilk defa yapılıyor. Spor Bakanımızın girişimleriyle Samsun'a yeni tesisler yapılacak. Bakanımız, bu oyunlara yoğun bir ilgi gösteriyor. Sporcularımız da oldukça ilgili" dedi.

Antrenörlük seminerinden sonra Diyarbakır'a döndüğünü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görev yapan bir arkadaşın yeğeninin işitme engelli olduğunu öğrendiğini ifade eden Akgün, "Burada çalışan bir arkadaşımızın yeğeni olan Emine'nin işitme engelli olduğu bana söylendi. Eşi de işitme engelliymiş. Bende hemen onları poligona çağırdım ve buraya geldiler" ifadelerinde bulundu.

Akgün, Emine Rozerin'in 23, eşi Mehmet Cesim Güçlü'nün de 30 yaşında olduğunu ve ilk çalışmaya kız çocukları ile birlikte geldiklerini vurguladı. Akgün, şunları kaydetti:

"Çiftlerimizin küçük bir çocuğu var. İlk çalışmaya çocuklarıyla birlikte gelmişlerdi. Yaptıkları çalışma oldukça hoşlarına gitti. Atıcılık branşı ilgilerini çekti. Çalışmalara devam ediyorlar. Önümüzde bir müsabaka var. Haziranda Mersin'de atıcılık federasyonumuzun düzenleyeceği bir turnuva olacak. O turnuvanın hemen ardından İşitme Engelliler müsabakası da yapılacak. Bu nedenle ilk hedefimiz hazirandaki müsabakalardır."

"BANA TERCÜMANLIK YAPMIŞ OLUYOR"

"İşitme engelli çiften beklentilerim yüksek" diyen Akgün, Emine ve Mehmet'in iyi sporcular olduğunu vurguladı. Akgün, "Çiftlerimiz iyiler. İlk gün bayağı iyi atışlar atmaya başladılar. Önümüzdeki haziran ayında Mersin'de yapılacak müsabakalarda derece elde edeceklerini düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.

Akgün, çalışmaların güzel geçtiğini ve sporcularının belli bir seviyeye gelmesinin ardından haftanın 7 günü idman yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bir kız çocuğu annesi Emine Rozerin Güçlü de işaretler ve antrenörü Abdurrahman Akgün'ün yardımıyla duygularını anlatarak, "Hedefim 2017'de İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olmaktır" dedi.

İşitme Engelli Çiftin Hedefi Olimpiyat

İşitme Engelli Çiftin Hedefi Olimpiyat

İşitme Engelli Çiftin Hedefi Olimpiyat

İşitme Engelli Çiftin Hedefi Olimpiyat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim