• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

“İşinden Memnun Olmayanlar Soluğu İş Bulma Sitelerinde Alıyor”

“İşinden Memnun Olmayanlar Soluğu İş Bulma Sitelerinde Alıyor”
İş arayan her üç kişiden biri zaten aktif olarak bir yerde çalıştığını belirten isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, "Geçen yıla bakıldığında...

İş arayan her üç kişiden biri zaten aktif olarak bir yerde çalıştığını belirten isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, "Geçen yıla bakıldığında çalışırken iş arayanların sayısında artış görünüyor" dedi.

İşsizlik rakamları artarken işinden memnun olmayanların sayısı da artıyor. isbul.net'in açıkladığı verilere göre; iş arayan her üç kişiden biri zaten aktif olarak bir yerde çalışıyor. Geçen yıla bakıldığında çalışırken iş arayanların sayısında artış görünüyor.

isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer konu ile ilgilili, "Eskiden çalışanların tek bir yerde çalışıp emekli olma gibi düşünceleri vardı, artık bu düşünce yıkılıyor. Yaşam kalitesi yükseliyor ve herkes daha iyi şartlarda yaşamak istiyor bu iş hayatına da daha çok iş değiştirme şeklinde yansıyor. Çalışanların kimi gerçekten hak ettiği değeri yakalama, kimisi de sırf daha iyisini elde edebileceği düşüncesi ile yeni iş arayışına koyuluyor" değerlendirmesinde bulundu..

Maaşı yüksek olanların daha az iş değiştirmeyi düşündüğünü belirten Gezer, "Maaş yükseldikçe iş arayışı azalıyor. Düşük maaş alanların iş değiştirmeyi daha çok düşündüğü bir gerçek. Fakat yüksek maaş alıp da işinden memnun olmayanlar da soluğu iş bulma sitelerinde alıyor" dedi.

İş görüşmeleri için işten izin almaya artık gerek kalmadığını ve her aşamanın internet üzerinden gerçekleştiğini belirten Gezer, "Çalışanlar bir yandan çalışırken bir yandan da yeni iş arayabiliyor. İş bulma siteleri ile başvuru ve iş arama için iş yerine gitme zorunluluğu olmaması, sadece cep telefonu ile bile dakikalar içinde birçok işe başvurulabilme kolaylığı yeni iş arayışını arttıran faktörlerden. Hatta artık birçok insan kaynakları firması ön görüşmeleri skype gibi video iletişim araçlarını kullanarak yapıyor. Böylece çalışanlar el sıkışana kadar görüşmek için iş yerinden izin alması gerekmiyor" ifadelerini kullandı.

Artık işverenlerin ve insan kaynakları uzmanlarının gündemlerinde çalışanları elde tutma konusunun ağırlık kazandığını belirten Gezer, sözlerini şöyle tamamladı: "Artık insan kaynakları uzmanları ve işverenler yeni yetenek arayışından daha fazla dikkat ettiği ve etmesi gerektiği bir konu var. Bu da çalışanları özellikle de yetenekli olanları elde tutabilmek. Fazla işçi sirkülasyonunun iş düzenini bozduğu ve verimi azalttığı, ürün ve hizmet kalitesini düşürdüğünü biliyoruz. Özellikle yetenekli olan çalışanların elde tutulamaması daha ağır maliyetlere yol açabiliyor. Bu sebeple insan kaynakları sektörü bu durum üzerinde çözümler üretmeye çalışıyor".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim