• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

İsimsiz kahramanların mezar taşına bayrak dikecekler

İsimsiz kahramanların mezar taşına bayrak dikecekler
Erzurum'un 1916'da Rus işgaline karşı Kargapazarı dağlarında direnirken şehit düşen 350 subay ve erin anısına 100 yıl sonra ilk kez "Kargapazarı Şehitlerini...

Erzurum'un 1916'da Rus işgaline karşı Kargapazarı dağlarında direnirken şehit düşen 350 subay ve erin anısına 100 yıl sonra ilk kez "Kargapazarı Şehitlerini An(la)ma Tırmanışı" gerçekleştirilecek. Şehit mezarlarına dağcılar Türk Bayrağı asacak.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram, ve öğrencisi Berat Akkuzu Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) ve ATAK Arama Kurtarma Koordinatörlüğünde, 12 Şubat günü 2704 rakımda 350 şehidin kabrinin bulunduğu Kargapazarı dağındaki 2704 rakımlı tepeye tırmanacak. Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı binasında basın toplantısı düzenleyen Bayram, 100 yıl sonra aynı tarihte ilk kez bir insan ayağının şehitliğe değeceğini söyledi. Bayram, yoğun kar kalınlığı, tipi ve çığ riski bulunan şehitliğe hızlı ve seri şekilde ulaşmak için 2 kişilik ekiple 11 kilometre mesafedeki şehitliğe anma tırmanışı gerçekleştireceklerini söyledi. Amaçlarının Osmanlı- Rus savaşlarının yoğun olarak yaşandığı bölgedeki kayıp şehitliklerin, tabyaların, mevzilerin bulunması, siperlerin bulunması, gün yüzüne çıkartılıp, turizme kazandırılması olduğunu belirten Bayram, "Tarihi zenginliklerimizi, değerlerimizi bulup gün yüzene çıkartmak istiyoruz. Bu amaçla bölgedeki bir çok unutulmuş şehitliği, siperi ve mevzileri bulduk. 12 Şubat günü de çığ başta olmak üzere karşılaşabileceğimiz riskleri azaltmak amacıyla iki dağcı olarak 100 yıl sonra aynı tarihte 350 şehidimizin bulunduğu şehitliğe anma, anlama, tırmanışı gerçekleştireceğiz. Şehitlikte belli olan 53 mezara Türk Bayrağı'nı asıp, bir gece çadırda şehitlikte kaldıktan sonra döneceğiz." dedi.

Bayram, Genel Kurmay Başkanlığı'nın söz konusu şehitlik bölgesinde mayıs ayında jeoradar çalışması yaparak, kayıp şehit kabirlerini bulmak için çalışma başlatacağını da sözlerine ekledi.

İsimsiz kahramanların mezar taşına bayrak dikecekler

İsimsiz kahramanların mezar taşına bayrak dikecekler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim