• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Işılay Saygın’dan Kadınlar Gününe Özel Konferans

Işılay Saygın’dan Kadınlar Gününe Özel Konferans
Türkiye'nin en önemli kadın siyasetçileri arasında yer alan Işılay Saygın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Torbalı'da "Kadın ve Siyaset" konulu...

Türkiye'nin en önemli kadın siyasetçileri arasında yer alan Işılay Saygın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Torbalı'da "Kadın ve Siyaset" konulu bir konferans verdi.

Eski bakanlardan olan ve en önemli kadın siyasetçiler arasında gösterilen Işılay Saygın, Torbalı ilçesinde düzenlenen "Kadın ve Siyaset" isimli konferansa konuşmacı olarak katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye kültür merkezinde düzenlenen konferansa kadınların yoğun olarak katılımı dikkat çekti. Işılay Saygın konferansta kadınların eğitimlerine önem verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de kadınların karar alma mekanizmalarında daha çok yer almaları gerektiğine de değinen Saygın, "Bunun da yolu eğitimden geçiyor. Kadınlarımız siyasete daha çok dahil olmalı. Karar alma mekanizmalarında etkin olarak rol oynamalılar. Bunun da yolu eğitimden geçiyor. Kızlarımızın eğitimine daha çok önem vermeliyiz" dedi.

Türkiye'de yaşanan kadına şiddet vakalarında son yıllarda çok ciddi bir artış olduğunu belirten Işılay Saygın, "Bu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü maalesef içimiz buruk kutluyoruz. Hemcinslerimiz şiddet görürken ve hayatlarını kaybederken onların acıları 8 Mart'ı bayram havasında kutlamamıza izin vermiyor. Bu konuda verilen cezaların da artırılması gerektiği kanaatindeyim. Hakimlerin ve savcıların ceza konusunda daha caydırıcı olmaları lazım. İnşallah kadına şiddet olaylarının yaşanmadığı, kadınların incitilmediği 8 Martlar görürüz" şeklinde konuştu.

Işılay Saygın, programı kapsamında Torbalı Belediyesi'nin resim kursuna katılan bayanların eserlerinden oluşan serginin açılışını da yaptı.

Işılay Saygın’dan Kadınlar Gününe Özel Konferans

Işılay Saygın’dan Kadınlar Gününe Özel Konferans

Işılay Saygın’dan Kadınlar Gününe Özel Konferans

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim