• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Işık: Operasyona izin vermeyiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapılan 17 Aralık operasyonunu değerlendirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı 'yolsuzluk' değildir, 'siyaseti dizayn operasyonudur" dedi.Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret eden Işık, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Işık, AK Parti'de 3 milletvekilinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesine ilişkin soru üzerine kararı televizyondan öğrendiğini, konuyla ilgili detaylı bilgisi olmadığını söyledi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın dünkü açıklamalarına ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine Işık, olayları günlük değerlendirmenin doğru olmadığını belirtti.

Işık, şöyle konuştu:

"Bu, her maçın pozisyonunu ayrı yorum yapmaya benzer ama net olarak şunu söyleyebilirim. Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı 'yolsuzluk operasyonu' değildir, 'siyaseti dizayn operasyonudur'. Bunu çok net görelim. Zira bütün demokrasilerde bu tür operasyonların seçimi etkileme riskinden dolayı demokrasilerde yargı bu noktaya çok dikkat eder. Siz 14-16 ay önce başlamamış operasyonları bekletip bekletip ve hiç alakası olmayan dosyaları birleştirerek, seçime 3 ay kala bunu güya patlatma tabiriyle patlatırsanız, buna demokrasilerde hiç kimse 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' demez. Bunun adı 'siyaseti dizayn operasyonudur.' Bizim bildiğimiz demokrasilerde, siyaseti dizayn etme yetkisi sadece ve sadece milletindir. Millet adına hiç kimse siyaseti dizayn etme yetkisine sahip değildir. Siyasi partilerin kendileri bile bu dizayn yetkisine sahip değildir.

Onun için demokrasilerde en çok tartışılan konulardan bir tanesi milletvekili istifalarıdır."

"BOĞAZINDAN HARAM GEÇENİN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GELSİN"

Işık, son dönemdeki operasyonu planlayanların hedefinin Türkiye'nin gelişimini engellemek, uygulamaya koyanların ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savundu.

Türkiye'nin oyuna gelmeyeceğini, AK Parti ve hükümetin duruşunun açık olduğunu vurgulayan Işık, "Yolsuzluk, yapanın yanına kar kalmayacak. Boğazından haram geçenin burnundan fitil fitil gelsin. Hiç bu noktada tereddütümüz yok" dedi.

"YARGI ÜZERİNDEN İTİBARSIZLAŞTIRMAYA İZİN VERMEYİZ"

Işık, suçu ispat edilmeyen herkesin suçlu muamelesi görmemesi gerektiğini dile getirdi.

"Mutlaka ada tecelli etmelidir ama yargı üzerinden itibarsızlaştırma operasyonuna asla evet diyemeyiz" ifadesini kullanan Işık, sözlerine şöyle devam etti:

"Yargı üzerinden suikast girişimine asla 'evet' diyemeyiz. Yani kendi amiri durumundaki başsavcıya bilgi vermeyip de gazetelerdeki birtakım kişilere bilgi sızdırmak, kesinlikle yargının amacı dışına çıktığının en temel göstergesidir. Dün aslında yaşadığımız olay, bu olaydır. Hiç kimse yargı üzerinden siyaseti dizayn etmeye kalkmasın. Bu; millet iradesine müdahaledir, millet buna çok sert tepki gösterir. Muhalefet partileri de özellikle bu noktada milli iradeye sahip çıkmalıdır. Daha düne kadar Türkiye için 'çok tehlikeli' denen yapılarla kol kola girip, 'Tayyip Erdoğ gitsin de ne olursa olsun' mantığıyla hareket edenler, yarın Allah korusun, bu ülke ağır bedel öderse bunun altından kalkamazlar.

BİZ MİLLİ İRADEYE HALKIMIZA GÜVENİYORUZ

Işık, iktidarda ve çok büyük bir parti olduklarını, aralarında yanlış yapan insanlar olabileceğini kaydederek, "Bunun yanlış yapıp yapmadığını ortaya çıkaracak bağımsız ve tarafsız yargıdır ama yargı, adaleti yerine getirme görevini bırakır da siyaseti dizayn etme rolüne soyunursa, işte burada milletten yetki almış, milli iradeyi temsil eden seçilmiş iktidarın seyirci kalması geleceğe ihanet olur. Bağımsız yargı görevini yapsın ama sen daha zanlılara bilgi vermeden, zanlılar hakkındaki suçlamayı medyaya yansıtırsan burada biz iyi niyet aramayız" şeklinde konuştu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim