• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Işık: Kasetle başbakan olma peşinde

Işık: Kasetle başbakan olma peşinde
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Adam kasetle genel başkan olmuş, şimdi kasetle başbakan olmanın hesabını yapıyor. Kasetle genel başkan olana bu millet kasetle başbakanlık verir mi?" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde STK'larla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya Bakan Işık'ın yanı sıra Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, AK Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Hüseyin Üzülmez ve STK üyeleri katıldı.
Yolsuzluk operasyonu ile ilgili konuşan Işık, "17 Aralık'ta bambaşka bir süreçle karşılaştık. Bir sabah bir uyandık ki yolsuzluk kılıfı adında bir operasyon. Memleket adeta bir başka felaket yaşıyor. İlk anda zaten anlaşıldı ki bu yolsuzluk operasyonu değil. Bu yolsuzluk kılıfı altında hÜkümete ve siyasete bir operasyon. Aslında demokrasiye bir operasyon. Bu operasyonu yapanlar şimdi gazete gazete, 'Efendim Türkiye'de yolsuzlukların üstü örtülüyor' diyor. Eğer böyle bir yolsuzluk varsa bu ülkede 10 yıl 9 ay sen bununla ilgili bir tek satır niye yazmadın? Memlekette yolsuzluk vardı da son 3 ayda mı bütün yolsuzluklar yapıldı? 2008 yılında bir soruşturma başlatıyorsun savcı olarak. Bir savcı bir soruşturmayı 5 sene kasasında tutar mı? Niye bekledin şimdiye kadar? Niye seçime 3 ay kala böyle bir şeyin içine girdin? Belli ki yıllar yılı belirli bir organizasyon içinde, yargının içerisinde yapılanmışlar, emniyetin içine sızmışlar, Türkiye'nin stratejik kurumlarının içine sızmışlar ve ondan sonra Türkiye'de iktidara ve demokrasiye darbe yapmak için zamanı geldiğinde düğmeye basıyorlar" dedi.
SARIGÜL'LÜ ELEŞTİRİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Işık, "Bazı partiler bu süreçte kıyameti kopardı. Adam kasetle genel başkan olmuş, şimdi kasetle başbakan olmanın hesabını yapıyor. Kasetle genel başkan olana bu millet kasetle başbakanlık verir mi? Başbakan mı olmak istiyorsun? Gel Kartepe'ye. Kendini millete anlat. Yolsuzluk konusunda samimi olduğunu millete göster. Sen SSK genel müdürlüğündeki yolsuzluk soruşturmalarından Rahşan Affı ile kurtulmuş bir adamsın. CHP'nin yolsuzlukla imtihanı Yuvacık Barajı'dır. Yolsuzlukla mücadele bir ciddiyet ister. 7 sene önce dosyasının karşına geçip yolsuzluk dosyası diye poz verdiği Mustafa Sarıgül'ü bugün aday yapıyorsun. Sonra da, 'Ben yolsuzlukların karşısındayım' diyorsun. Bu millete sana inanacak" diye konuştu.
"KEŞKE ÖYLE OLSAYDI"
"Keşke yapılan iş bir yolsuzluk operasyonu olsaydı" diyen Işık, "Keşke yanlış yapandan yargı hesabını sorsaydı. Bizim tavrımız açık. Kim yanlış yaparsa bedelini ödesin. Kimsenin yanlışını taşımak zorunda değiliz. Dün dört tane bakanımız kendi dilekçelerini verdi. TBMM soruşturma komisyonu kursun, eğer bu soruşturma komisyonu bizi suçlu bulursa Yüce Divan'a sevk etsin. Yolsuzluk dosyalarını seçim malzemesi yapıp bunun üzerinden siyasete operasyon yapmak artık bu devirde kimsenin yuttuğu bir numara değil. Bu sürecin sonunda suçu olan varsa cezasını görecektir" ifadelerini kullandı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim