• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Işık: HDP siyasette kendisine tanınan bütün krediyi bitirdi

Işık: HDP siyasette kendisine tanınan bütün krediyi bitirdi
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, HDP'nin siyasette kendisine tanınan bütün krediyi kaybettiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, HDP'nin siyasette kendisine tanınan bütün krediyi kaybettiğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere 120 kişilik heyetle Mardin'e gelen Işık, "Doğudan Batıya Kardeşlik İftarı'na katıldı. Terör mağdurları ve yetim çocuklarının da katıldığı programda konuşan Işık, "gönül köprüsü kurmak amacıyla Mardin'e geldiklerini" söyledi. Konuşmasında HDP'ye eleştirilerde bulunan Işık, "Türkiye'nin en yakıcı meselesi barış içerisinde hallolsun diye buralarda propaganda yapıp oy alanlar, 20 Temmuz 2015'teki Suruç saldırısıyla gerçek yüzünü ortaya koydular. Açık söylüyorum; eğer HDP Suruç ve Ceylanpınar saldırılarından sonra terör örgütüne çıkıp "Sen ne yapıyorsun, millet bana huzur ve barış için oy verdi" deseydi, tavrını ve tepkisini açıkça ortaya koysaydı, bugün siyasilerden bir aktör olabilirdi. HDP, siyasette kendisine tanınan bütün krediyi 23 Temmuz günü ortaya koymuş olduğu tavırla kaybetmiş. Şimdi ne kadar demokrasi deseler desinler kimse inanmıyor. Ne kadar barış kelimesini ağızlarına alırlarsa alsınlar kimse inanmıyor. Neden inanmıyor? Eğer demokrasiden, barıştan, birlikten ve kardeşlikten yanaysanız şiddetle ne işiniz var?" diye sordu.

Mardin ve bölgenin zor bir süreçten geçtiğini belirten Işık, "Kurtuluşu çukur kazmakta arayanların Mardin, Nusaybin ve bölge halkına nasıl bir eziyet çektirdiklerini hepimiz biliyoruz. Son dönemde bir taraftan güvenlik güçlerimiz terör ile mücadelede ederken, hükümet olarak biz de bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanması, sıkıntılarının giderilmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz. "Kamu düzeninin tam olarak sağlandığı vakit Türkiye'de en hızlı gelişecek illerin başında Mardin geliyor. Dünyada Mardin gibi ikinci bir şehir yok. Bu kadar farklı dini, dili ve kültürü yüzyıllarca bir arada uyum içinde yaşayan başka bir şehir yok. Böyle bir şehir terör olmazsa huzur olsa tek başına milyon turisti çekecek. Gençlerimiz işsiz, neden işsiz? Eğer Mardin'de huzur olsa bırakın Mardinli gençleri bölgenin gençleri Mardin'de istihdam edilmek için canla başla çalışacaklardı. Türkiye'de en hızlı gelişecek illerinden başında Mardin geliyor ve kısa sürede hak ettiği yere gelecektir. Bunun için hükümet olarak her türlü kararlılığa sahibiz, özellikle terörden temizlenen bölgelerin hızla yeniden inşası için çalışıyoruz. Sözde "öz yönetim" saçmalıklarıyla şehirleri adeta barikatlarla, çukurlarla yaşanılmaz hale getiren terör örgütü ve onların destekçilerinin bu halka ne kadar büyük bir zulüm yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Bakan Işık ve beraberindekiler, iftardan sonra 700 yıllık tarihi Kasimiye Medresesi'nde vatandaşlarla teravih namazını kıldı.Cihan

Işık: HDP siyasette kendisine tanınan bütün krediyi bitirdi

Işık: HDP siyasette kendisine tanınan bütün krediyi bitirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim