• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Işık: En güzel cevap 30 Mart olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli'de,"Türkiye'de siyaseti dizayn etmeye çalışanların alacağı en güzel cevap 30 Mart akşamı olacak" dedi.

Partisinin Antik Kapı Restoran'da düzenlenen İl İstişare Kurulu Toplantısı'nda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti'nin kuruluşunda iki noktada çok fazla yorum yapıldığını söyledi. Işık, "Türkiye'de siyaseti dizayn etmeye çalışanların alacağı en güzel cevap 30 Mart akşamı olacak" dedi.

"AK Parti'nin bir partinin devamı olarak kurulduğunu, bu yüzden başarılı olamayacağı için kısa zamanda parti mezarlığındaki yerini alacağının" savunulduğuna dikkati çeken Işık, şöyle konuştu:

"Bunun böyle olmadığı, Türkiye'nin yaşadığı önemli değişimle tescillenmiş durumda. AK Parti, ne bir partinin devam olarak kuruldu ne de bir partinin devamı olduğu için kısa sürede siyasi hayatını bitirdi. Hayır, AK Parti bir misyonun devamı olarak kuruldu ama bir partinin devamı olarak kurulmadı. 'AK Parti kuruldu ve hemen iktidara geldi, en küçük çalkantıda, küçük bir fırtınada bu parti dağılır' demişlerdi. Artık dünyada bir partinin başına gelebilecek en büyük zorlukları yaşıyoruz. Partiye kapatma davası açıldı. Allah'a şükürler olsun, parti tabanımız daha çok kenetlendi."

"AK Parti, artık kurumsallaşmıştır"

AK Parti'nin referandum süreci ve Gezi olaylarında partiye, hükümete yapılmak istenen dış müdahalelere karşı kenetlenerek, çok daha büyük tepki verdiğini dile getiren Işık, "Bu son süreçte yaşadığımız olaylara karşı parti tabanımız, teşkilatlarımız ve milletimizin verdiği tepki gösteriyor ki evet, AK Parti artık kurumsallaşmıştır. Bu kurumsallaşmış partide zaman zaman aktif görevler alacağız, zaman zaman aktif görevi bir başka arkadaşımıza devredeceğiz ama bu misyonun Türkiye'de hayata geçmesi noktasında hiçbirimiz gönlünde en küçük bir kırıklık hissetmeyecek" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin çok önemli hizmetleri hayata geçirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür eden Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu son sürece vereceğimiz en anlamlı ve önemli cevap, 30 Mart akşamında olacak. Türkiye'de siyaseti dizayn etmeye çalışanların alacağı en güzel cevap 30 Mart akşamı olacak. Bugüne kadar gösterdiğiniz bu kritik süreçlerdeki tutumunuzu, davranışınızı 30 Mart'ta tekrarlayacağınıza inanıyoruz. 30 Mart akşamı ortaya çıkacak sonuç, 'siyaseti dizayn yetkisi sadece ve sadece milletindir' noktasında olacak. Bunu bir kez daha birilerine hatırlatmak durumunda olacağız. Bunun için de teşkilatlarımızla gönül birliğiyle el ele, kol kola 30 Mart akşamına kadar birlikte çalışacağız. İnşallah 30 Mart akşamında görevimizi yapmış olmanın huzuruyla başımıza yastığımıza koymuş olacağız."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti il Başkanı Mahmut Civelek'in de katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim