• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

'IŞİD’in ülkemizi arka bahçesi olarak kullanmasına izin veren AKP hükümetidir'

'IŞİD’in ülkemizi arka bahçesi olarak kullanmasına izin veren AKP hükümetidir'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, şuana kadar IŞİD terör örgütünün Türkiye içinde öldürdüğü insan sayısının...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, şuana kadar IŞİD terör örgütünün Türkiye içinde öldürdüğü insan sayısının 200'ü aştığını söyledi. Özdağ, "IŞİD'in Türkiye içinde örgütlenmesine, ülkemizi arka bahçesi olarak kullanmasına izin veren AKP hükümetidir." dedi.

Partisinin Kilis İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdağ, gelecek yıllarda Suriye iç savaşının Türkiye'ye çıkaracağı maliyetlerin daha da fazla olacağına dikkat çekti. Bunlardan birincisini Suriye'den kaynaklanan maliyetlerin oluşturacağını belirten Özdağ, "Bunların başında PKK terör örgütünün Türkiye'ye Suriye'den yapacağı saldırılar oluşturmaktadır. Türkiye bu maliyeti ödemeye başlamıştır. PKK terör örgütünün halen Türkiye içinde devam eden kent terörü eylemleri PKK'nın adını Kobani diye değiştirmeye çalıştığı Ayn El Arap'tan kaynaklanmaktadır." diye konuştu.

"DAVUTOĞLU TÜRKİYE'Yİ KANA BOYAYAN PKK'LILARIN GÖZLERİNDEN ÖPÜP SELAM YOLLAMIŞTIR"

"Suriye iç savaşında şehir çatışmasını öğrenen PKK'lı teröristler şimdi Sur'u, Cizre'yi, Silopi'yi, Çınar'ı kana boyamakta. Bugün Türkiye'yi kana boyayan Kobani'deki PKK'lılara Diyarbakır AKP il kongresinden selam yollayarak gözlerinden öpen ise Ahmet Davutoğlu olmuştur." ifadelerini kullanan Özdağ, Suriye'den kaynaklanan ve halen bedeli ödenen ikinci belanın da IŞİD terör örgütünün Türkiye içinde yaptığı terör eylemleri olduğunu vurguladı. Özdağ, şöyle devam etti; "Şu ana değin IŞİD'in Türkiye içinde öldürdüğü insan sayısı 200'ü aşmıştır. IŞİD'in Türkiye içinde örgütlenmesine, ülkemizi arka bahçesi olarak kullanmasına izin veren AKP hükümetidir. AKP hükümeti IŞİD'i kullanarak Esad'ı devirebileceği inancı ile IŞİD'e tam bir hoşgörü göstermiştir. İkinci bedeli ise Türkiye'ye göç eden Suriyelilerin neden olduğu sorunlar ödetecektir. Türkiye halen dünyadan en fazla mültecinin olduğu ülkedir. 28 AB üyesi 1 milyon mülteci alınca ayaklanıyor, biz tek başımıza 3 milyon mülteci alacağız." açıklamasında bulundu.

"AKP KİLİS'İ 500 BİNLİK BİR ARAP ŞEHRİ YAPACAK"

Türkiye'nin Suriye iç savaşından en ağır zarar gören şehrinin Kilis olduğunu kaydeden Özdağ, şunları söyledi: "Suriye iç savaşını Türkiye'ye taşıyan AKP Hükümeti, Kilis'i bu savaşın yükü ile karşı karşıya ve tek başına bırakmıştır. Bugün Kilis'teki Suriyeli sayısı, Türk yurttaşlarından daha fazladır. Kilis'in gelecekte nüfusunun 500 bin olacağına dair planlar yapılmaktadır. Bunu anlamı, AKP Hükümeti'nin Kilis'i bir Arap şehri yapmaya karar verdiğidir. Bu Kilis'in sadece adının kalacağı ancak Kilis'in ruhu ile birlikte yok olacağı anlamına gelmektedir."

"KİLİS'TEKİ SURİYELİ HASTANESİ BAŞKA YERE TAŞINMALI"

Kilis'te can güvenliğinin olmadığını ifade eden Özdağ, şöyle devam etti: "Kilis'te yaşamak her an başınıza bir bombanın düşebileceği anlamına gelmektedir. Bugüne kadar düşen bombalarda yaşanan can kaybının az olması tek tesellimizdir. Allah korusun okula düşen bomba anaokulunda onlarca bebeğimizin hayatını kaybetmesi anlamına gelebilirdi. Kilis'e bir havan topunun düşmesi, AKP'nin yönettiği Türkiye'nin caydırıcılığının olmadığı anlamına gelmektedir. Çünkü AKP, Suriye'den Türkiye'ye saldıranların korkmasını sağlayamamaktadır. Bundan dolayı, Suriye'den Türkiye'ye ahlaksız, utanmaz saldırılar devam etmektedir. Meselenin özü Kilis'i koruyacak devletin ortada olmamasıdır. AKP hükümetlerinin ülkemize vermiş olduğu en büyük zarar devleti ayağa düşürmüş olmasıdır. Son yapılan bombardımanlarda Kilis'teki Suriyeli hastanesinin hedef alındığına dair iddialar mevcuttur. Bu hastanenin bir an önce bir başka bölgeye kaydırılması gerekmektedir. Aksi takdirde Kilis'te önümüzdeki günlerde acı can kayıpları devam edecektir. Kilis'e yönelik saldırıları durdurmanın yolu, saldırıyı yapanları yaptıklarına ağır şekilde pişman edecek askeri önlemlerin derhal alınmasıdır. Kilis'e ulaşabilecek mesafede herhangi bir çatışmanın gerçekleşmesine Türk ordusu müsaade etmemelidir. Bu alanda çatışma olur ise derhal Türk topçu birlikleri tarafından ağır bir atış ile çatışma söndürülmelidir. Kilisli sokakta güven içinde yürümeli, evde bıraktığı eşi ve okula yolladığı çocuklarının hayatları konusunda içi rahat olmalıdır."

'IŞİD’in ülkemizi arka bahçesi olarak kullanmasına izin veren AKP hükümetidir'

'IŞİD’in ülkemizi arka bahçesi olarak kullanmasına izin veren AKP hükümetidir'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim