• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

IŞİD'in kaçırdığı başkonsolos CHP'den aday oluyor

IŞİD'in kaçırdığı başkonsolos CHP'den aday oluyor
Musul Başkonsolosluğu'na yapılan IŞİD baskınında rehin alınan Büyükelçi Öztürk Yılmaz, seçimlerde CHP'den aday olacağı haberlerini doğruladı

Musul Başkonsolosluğu'na yapılan IŞİD baskınında rehin alınan Büyükelçi Öztürk Yılmaz, CHP'den aday olmak için Dışişleri Bakanlığı görevinden istifa etti.

Milliyet Gazetesi'> Milliyet Gazetesi 'ne konuşan Öztürk Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinde CHP'den aday olacağını açıkladı. Yılmaz kamu görevlilerinin aday olmak için istifa etmesi gereken son tarih olan 31 Ağustos'ta Dışişleri Bakanlığı 'na istifasını verdi. Siyaset in kendisi için çocukluğundan beri bir "özlem" olduğunu ifade eden Yılmaz, adaylığıyla ilgili şunları söyledi:

"SİYASET İÇİMDE OLAN BİR GÖZLEMDİ"

"Görevimden ayrıldım. Biliyorsunuz her vatandaşın demokratik hakkı siyaset. Siyaset benim de çocukluğumdan beri içimde olan bir özlemdi. Çeşitli görevlerde bulundum, zor görevlerim oldu. Tecrübelerim oldu. Bunları da Türkiye için ülkemiz için, yurdumuz için değerlendirmek istiyorum. Bu benim hedefimdi. Ülkem için en güzel nerede neyi yapabiliyorsam, görevlerimde hep oralarda bulunmak gayreti içinde oldum. Musul 'a da öyle gitmiştim, yararlı olurum diye. Elimden gelen her şeyi yapmıştım. Başka görevlerim de öyleydi. Umarım ülkemiz için hayırlı olur." Musul Başkonsolosluğu'na yapılan IŞİD baskınında rehin alınan Büyükelçi Öztürk Yılmaz, CHP'den aday olmak için Dışişleri Bakanlığı görevinden istifa etti.

Milliyet Gazetesi 'ne konuşan Öztürk Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinde CHP'den aday olacağını açıkladı. Yılmaz kamu görevlilerinin aday olmak için istifa etmesi gereken son tarih olan 31 Ağustos'ta Dışişleri Bakanlığı 'na istifasını verdi. Siyaset in kendisi için çocukluğundan beri bir "özlem" olduğunu ifade eden Yılmaz, adaylığıyla ilgili şunları söyledi:

"SİYASET İÇİMDE OLAN BİR GÖZLEMDİ"

"Görevimden ayrıldım. Biliyorsunuz her vatandaşın demokratik hakkı siyaset. Siyaset benim de çocukluğumdan beri içimde olan bir özlemdi. Çeşitli görevlerde bulundum, zor görevlerim oldu. Tecrübelerim oldu. Bunları da Türkiye için ülkemiz için, yurdumuz için değerlendirmek istiyorum. Bu benim hedefimdi. Ülkem için en güzel nerede neyi yapabiliyorsam, görevlerimde hep oralarda bulunmak gayreti içinde oldum. Musul 'a da öyle gitmiştim, yararlı olurum diye. Elimden gelen her şeyi yapmıştım. Başka görevlerim de öyleydi. Umarım ülkemiz için hayırlı olur."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim