• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

IŞİD'in elinden kurtulan çocuklar yaşadıklarını anlattı

IŞİD'in elinden kurtulan çocuklar yaşadıklarını anlattı
IŞİD'in elinden kurtulan çocuklar, nasıl bir askeri eğitime tabi tutulduklarına dair tüyler ürpertici olaylar anlattı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi IŞİD’in elinden kurtulan çocuklarla konuştu. Anlattıkları tüyler ürperticiydi...

IŞİD saflarında yüzlerce çocuğun da savaştığı, örgütün kontrol ettiği bölgelerde yer alan okullarda tamamen nefret ve vahşete dayalı bir eğitim verildiği biliniyor. Ancak IŞİD’in elinden kurtulan çocukların anlattıkları dehşetin boyutlarının sanılandan da büyük olduğunu gösterdi. İşte o ifadeler:

Cuma (17): Okuldaydık. Öğretmen 3 tane titreyen Suriye askerini getirdi. Diz çöktüler. Soğan kesmeyi öğretir gibi bize nasıl kafalarını keseceğimizi öğretti. “Alnından tutacaksınız yavaşça boğazını keseceksiniz” dedi. En küçüğümüz 8 yaşındaydı. Bize kafirlerin kafasını kesenlerin Allah tarafından ödüllendirileceğini söyledi. Gönüllü istendiği zaman en küçük çocukların birkaçı parmak kaldırdı. Kafaları kesip elden ele dolaştırdılar. O an hissiz olduğumu fark ettim. Bize daha önce de birçok kafa kesme videosu izletmişlerdi.

‘KARDEŞİMDEN KAÇTI'

İsmail (17): Dar ez Zor’da bir aşiretin yerleşim yerini ele geçirmiştik. Bana yaşları 14-45 arasında değişen bütün aşiret üyelerinin kafasını kesmemi söylediler. Yapamadım. 10 yaşındaki kardeşim gönüllü oldu. O gün yüzlerce kişi öldürüldü. Ağustos ayında Türkiye ’ye kaçarken kardeşime haber vermedim. Beni ihbar etmesinden korktum. Türkiye’ye gelince onu telefonla aradım, “Sen kafirsin buraya sakın dönme, yoksa seni Allah’ın yasalarına uygun şekilde cezalandıracağız” dedi.

AİLELERE 150 DOLAR

Wall Street Journal’a göre çocukların çoğu Suriye’deki okullarının kapanmasından sonra IŞİD’e ‘sıkıntıdan ya da eğlence için’ katılmış. Ancak şimdi hepsi gece kabuslar görüyor ve ilk öldürdükleri kişinin yüzünü unutamıyor. Aileler ayda 150 dolar maaş ödemesi karşılığında çocuklarını IŞİD’in eğitim kamplarına gönderiyor. Mahalle meydanlarında militanlar çocukları etraflarına toplayıp şeker ve meyve suyu vererek propaganda yapıp kendilerine katılmaya ikna ediyor. 45 günlük eğitimlerinin ardından bir mezuniyet töreni düzenleniyor ve hepsi özel eğitim almak için gruplara ayrılıyor. 15 günlük bu özel eğitimde ya savaşçı oluyorlar ya IŞİD kamplarına muhafızlık yapıyorlar ya da önemli IŞİD komutanlarına koruma olarak yetiştiriliyorlar. 14 yaşındaki eski bir IŞİD savaşçısına göre eğitime alınan çocukların içlerinden en ‘aptalları’ ise intihar bombacısı olarak seçiliyor.

IŞİD militanları tarafından sosyal medyada yayınlanan bir fotoğraf tartışma yarattı. Fotoğrafta batılı olduğu tahmin edilen beyaz bir genç, IŞİD militanları arasında elinde silahla oturuyor. Kimliği açıklanmayan bu gencin, Müslümanlığı seçerek IŞİD saflarında çatışmak için İngiltere ya da Avustralya’dan Suriye’ye gittiği tahmin ediliyor. İngiliz Daily Mail gazetesi, genci tanıyanların kendilerine haber vermesini istedi. Ancak bazı kişiler ise fotoğrafın usta işi bir fotomontaj olduğunu iddia etti.

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim