• BIST 9566.84
  • Altın 2489.382
  • Dolar 32.5352
  • Euro 34.862
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

IŞİD’in artık savaş uçakları var!

IŞİD’in artık savaş uçakları var!
IŞİD'in merkezi Rakka'ya 25 mil mesafedeki Tabka Hava Üssü, IŞİD militanlarının eline geçti. Esad güçlerine ait bazı savaş uçakları da böylelikle IŞİD saflarına geçti.

 Irak'ta ABD'nin hava saldırılarıyla desteği sonrasında kan kaybeden IŞİD, Suriye'de ilerleyişini sürdürüyor. IŞİD, Rakka bölgesinde Esad yönetiminin elinde bulunan son askeri üssü de ele geçirdi. Tabka'daki askeri havaalanını ele geçiren IŞİD'in eline savaş uçakları, helikopter, tank ve toplar geçtiği iddia ediliyor.

ABD hava operasyonu ve Peşmerge saldırıları karşısında Irak'ta ağır darbe alan terör örgütü IŞİD'in militanlarını Suriye'ye çektiği iddia edilmişti.

Irak Şam İslam Devleti örgütünün militanlarını Suriye'ye çektiğini doğrulayabilecek bir gelişme bugün yaşandı. Suriye'nin kuzeyindeki Rakka bölgesinde Esad güçleri ile IŞİD militanları arasında hafta sonu yoğun çatışmalar yaşandı.


IŞİD, Esad yönetiminin Rakka'da kontrol ettiği tek askeri üssü de ele geçirdi. IŞİD militanlarının Rakka'ya bağlı Tabka kasabasındaki askeri havaalanını ele geçirdiği belirtiliyor.

Havaalanında Suriye ordusuna ait savaş uçakları, helikopterler, tanklar, toplar ve cephanelik bulunduğu, bunların IŞİD'in eline geçmiş olabileceği iddia ediliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin iddiasına göre, hafta sonu IŞİD ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalarda 500'den fazla insan yaşamını yitirdi. Havaalanı ve çevresinde asker cesetleri olduğu belirtiliyor.

Çatışmalarda 346 IŞİD militanı ölürken, 170 Suriye askeri de yaşamını yitirdi. Yüzlerce kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Suriye haber ajansı SANA da, Suriye ordusunun Tabka'daki havaalanını terk ettiğini kabul etti.

IŞİD'in Suriye ve Irak'taki faaliyetleriyle ilgili bir açıklama da, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'den geldi. Dempsey, IŞİD'un bu aşamada ABD ve Avrupa'ya doğrudan saldırı planı olmadığını ancak bölgesel bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Dempsey, bölgedeki önemli müttefikleri Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan'ın IŞİD'in tasfiye edilmesinde ABD'ye destek vereceğine inandıklarını da belirtti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim