• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

IŞiD'den bomba iddia: Bahoz Erdal öldürüldü

IŞiD'den bomba iddia: Bahoz Erdal öldürüldü
İslam Devleti'nin, sınır kapısı bölgesi hariç her tarafını ele geçirdiği Ayn el İslam (Kobane) cephesinde PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal (Fehman başkan) ani bir baskın sonucu öldürüldüğü iddia ediliyor.

İslam Devleti'nin, sınır kapısı bölgesi hariç her tarafını ele geçirdiği Ayn el İslam (eski adı: Kobane) cephesinde PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal (Fehman başkan) ani bir baskın sonucu öldürüldü.

Marksist, Leninist, Komünist terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG darbe üstüne darbe yiyor.

Son iki ayda yaklaşık 2 bin militanını kaybeden PKK, bu defa bir liderini kaybetti.

Telsiz konuşmalarında adı Fehman başkan yada Fehman Hüseyin olarak geçen Bahoz Erdal, İslam Devleti'nce öldürüldü. Yüzü parçalanan Bahoz Erdal'ın cesedinin tanınmaz hale geldiği ve örgüt tarafından konunun gizlendiği bildirildi.

Haber kaynaklarına göre olay şöyle medyana geldi:

Bahoz Erdal, Kuzey Irak'tan YPG çetelerine moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldi. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken İslam Devleti'nin ani saldırısı meydana geldi. Küçük bir grup akıncının yaptığı saldırıda Bahoz Erdal, korumaları ve YPG çetelerinin varlığına rağmen yüzü parçalanarak öldü.

Olayın haberini alan Kandil, Bahoz Erdal'ın ölümünün gizlenmesi emrini verdi. Öcalan'dan sonra örgütün ikinci ismi olan Karayılan'la liderlik kavgası yapan Bahoz Erdal'ın öldürülmesi örgütteki zıt kutupların birbirine karşı sert mesajlar vermesine sebep oldu.

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist lider 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim