• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

IŞİD, Ürdünlü pilotu yakarak öldürdü

IŞİD, Ürdünlü pilotu yakarak öldürdü
Terör örgütü IŞİD'in alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'nin yakılarak öldürüldüğünü gösteren görüntüler yayınlandı.

Yayınlanan video ve fotoğraflarda kafesin içine konulan Kesasibe'nin canlı canlı yakıldığı görülüyor. Ürdün devlet televizyonu ise IŞİD'in elinde esir olan pilotun öldürüldüğünü doğruladı. Ürdün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Ürdün hapisanelerindeki üst düzey IŞİD mensuplarının idam edileceği bildirildi. Ürdünlü pilot Aralık ayında ABD öncülüğündeki koalisyona destek için çıktığı bir görevde kullandığı F16 Suriye 'de düştükten sonra IŞİD tarafından alıkonmuştu.

Ürdün devlet televizyonu IŞİD'in elinde esir olan pilotun öldürüldüğünü doğruladı.

ÜRDÜN HAPİSHANELERİNDEKİ ÜST DÜZEY İŞİD MİLİTANLARI İDAM EDİLECEK

Ürdün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığı, IŞİD'in, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi öldürmesinin ardından, aralarında örgütün pilot karşılığında salıverilmesini istediği Sacide el-Rıvaşi ile "Ebu Huzeyfe" lakaplı Ziyad Kerbuli'nin de bulunduğu Ürdün hapisanelerindeki üst düzey IŞİD mensuplarının idam edileceğini açıkladı.

ÜRDÜN TAKASA HAZIR OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Ürdün geçtiğimiz günlerde IŞİD'in isteği doğrultusunda Kessasibe'yi kurtarmak için rehine takasına hazır olduklarını açıklamıştı. IŞİD geçen hafta yaptığı açıklamada, El Kaide adına 2005 yılında bombalı saldırı düzenlemekten hüküm giyen ve Ürdün'de hapiste olan El Rişavi serbest bırakılmazsa elindeki iki Japon rehineyi ve Ürdünlü pilotu öldüreceğini belirtmişti.

Ürdün ve Japonya rehine takası için çalışırken birkaç gün ara ile iki Japon rehinenin öldürüldüğü haberi geldi. Takas için hazır oldukları çağrısı yapan Ürdün ise iki gün önce teklifini yineleyerek Kesasibe ile Rişavi'nin değiş tokuş edilmesini istediklerini belirtmişti.

ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

IŞİD’in Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh’i demir bir kafesin içinde diri diri yakarak öldürdüğünü gösteren videoyu yayınlamasının ardından, Ürdün Kralı Abdullah Amerika ziyaretini yarıda kesti ve Ürdün’e dönme kararı aldı.

Ürdün Genel Kurmay Başkanı da pilotun ailesine çocuklarının IŞİD tarafından öldürüldüğünü haberini verdi.

Devlet televizyonu ise pilotun öldüğünü doğrulayarak infazın bundan bir ay önce 3 Ocak’ta gerçekleştirildiğini iddia etti.

Ürdünlü vatandaşlar bu gelişmeler üzerine Amman’da sokaklara döküldü ve Ürdün’ün elinde tuttuğu IŞİD üyelerinin idam edilmesi için gösteri düzenliyor.

fft16_mf3389645.jpeg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim