• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

İshak Gazel: TBMM Çatısı Altında Terör Konusunda Tavır Koyamayan HDP’yi Esefle Kınıyorum

İshak Gazel: TBMM Çatısı Altında Terör Konusunda Tavır Koyamayan HDP’yi Esefle Kınıyorum
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, terör bildirisine imza atmayan HDP'yi sert bir...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, terör bildirisine imza atmayan HDP'yi sert bir dille eleştirdi.

Gazel, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyerek, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

"HDP çukur siyasetin altında kalacaktır" diyen Gazel, "Geçen Çarşamba günü Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı hem Türk Silahlı Kuvvetlerine hem de milletimizin, ülkemizin bütünlüğüne karşı yapılmış, alçakça bir saldırıdır. Hemen ardından da Diyarbakır da meydana gelen terör olayında da içlerinde hemşehrimiz Mustafa Nerkis kardeşimizin de bulunduğu 6 askerimiz şehit olmuştur. Öncelikle terör olaylarında şehit olan vatandaşlarımıza ve askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum. Onların acısını milletçe kalbimizin en derininde hissediyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Gerçekleştirilen bu terör olaylarının hedefi ülkemizdir. Türkiye demokrasisi, Türkiyenin kamu düzeni, Türkiye'nin uluslararası itibarı, ülkemizin istikrarı, insanımızın huzurudur. Yapılan bu saldırılar, ancak Ülkemizin duruşunu sağlamlaştırır, gücümüzü artırır. Bunun için teröre karşı bütün ülke birlikte olmalı, birlikte tavır koymalıyız. Biz bu topraklarda yaşıyoruz ve ebediyen bu topraklarda kalacağız. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimiz hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar yanılıyorlar. Bütün bu hainliklere ve saldırılara rağmen hedeflerimize yürümekten asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Bin yıldır bu topraklarda oluşturduğumuz kardeşlik hukukuna da kimsenin zarar vermesine müsade etmeyeceğiz. Ankara'da gerçekleştirilen alçak terör saldırısından hemen sonra, mecliste grubu bulunan partiler, ortak bir deklerasyona imza atarak, teröre karşı birlikte olma iradesi göstermişti. Bu deklerasyona imza atmaktan imtina eden, TBMM çatısı altında terör konusunda tavır bile koyamayan HDP'yi de kınıyorum. Onlar PKK'nın sözcülüğünü yapmaya devam ederek, çukur siyasetinin altında kalacaklar. Bu sıkıntılı ortamda aldıkları tavırla Türkiye'nin bir bütün olduğunu gösteren halkımıza da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim