• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

İshak Gazel: CHP ve HDP’nin milletin milli ve manevi değerleri ile uyuşmayan tavrını yadırgıyorum

İshak Gazel: CHP ve HDP’nin milletin milli ve manevi değerleri ile uyuşmayan tavrını yadırgıyorum
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, CHP ve HDP'nin milletin milli, manevi değerleriyle...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, CHP ve HDP'nin milletin milli, manevi değerleriyle uyuşmayan tavrı, karşı duruşu bulunduğunu, bunu da yadırgadığını söyledi.

Gazel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nı değerlendirdi.

Tasarının, milletin menfaatine pek çok düzenleme içerdiğine ifade eden Gazel, ancak CHP ve HDP'nin kasıtlı olarak, bilinçli şekilde, halkın beklediği iyileştirmeler gizlenerek, müftülere nikah kıyma yetkisini gündeme getirdiğini belirtti. Bu tartışmalar yapılırken milletin milli, manevi değerlerinin adeta aşağılandığını dile getiren Gazel, "Bu yapılanlar, milletimize ve milletimizin değerlerinden anamuhalefetin ne kadar koptuğunu göstermektedir" diye konuştu.

"Medeni Kanun'da değişikliğin söz konusu değil"

Yasalara göre geçerli nikahın, resmi nikah olduğuna işaret eden Gazel, Medeni Kanun'da ve evlenme yönetmeliğinde bunun usul ve esaslarının açıkça belirtildiğini, getirilen düzenlemeyle burada herhangi bir değişiklik yapmadığını söyledi.

Gazel, mevcut durumda nikah kıyma yetkisinin, belediye başkanlarına, muhtarlara, nüfus müdürlüklerine, dış temsilciliklerde görevli memurlara tanındığını anımsattı.

Tasarıyla bu yetkinin il ve ilçe müftülüklerine de verilerek genişletildiğine dikkati çeken İshak Gazel, CHP ve HDP'nin milletin milli, manevi değerleriyle uyuşmayan tavrı, karşı duruşu bulunduğunu, bunu da yadırgadığını söyledi.

Kütahya'daki bütün vatandaşların, düzenlemeyi desteklediğini belirten Gazel, konunun laiklik bağlamında değerlendirilmesi, tartışılmasının, laiklik bağlamına çekilmesinin kendisini şaşırttığını kaydetti.

Gazel, evlenme şartlarında, Medeni Kanun'da değişikliğin söz konusu olmadığını belirtti.(EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim