• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

İshak Gazel: Barolar Birliği’ndeki Anti Demokratik Yapı Derhal Değiştirilmelidir

İshak Gazel: Barolar Birliği’ndeki Anti Demokratik Yapı Derhal Değiştirilmelidir
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Avukat İshak Gazel, Türkiye Barolar Birliği'nin halktan kopuk...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Avukat İshak Gazel, Türkiye Barolar Birliği'nin halktan kopuk bir şekilde oluştuğunu dile getirerek, bu yapının derhal değişmesi gerektiğini ifade etti.

Gazel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Avukatlık mesleğinin, en önemli meslekler arasında yer aldığını kaydetti.

Milletvekili İshak Gazel, "Milletvekili olmadan önce Avukatlık mesleğini büyük bir onur ve gururla yaptım. Avukatlık mesleği gerçekten çok önemli bir meslek. Bu meslek son zamanlarda maalesef Türkiye Barolar Birliği'nin gerekle siyasetle, gerekse diğer unsurlarla kendisini mücadele etme zorunda hissetmesinden dolayı maalesef farklı algılamaya sebep olmaya başladı. Bugünlerde Avukatlık gününü kutluyoruz. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, hiç avukatların sorunlarıyla ilgili gündeme gelmedi. Feyzioğlu, hep farklı konularla gündeme geliyor. Feyzioğlu bakanla tartışır, cumhurbaşkanımızla tartışır, başbakanımızla tartışır. Kendisi sürekli olarak algı mekanizması çalıştırmaya gayret sarf ediyor. Hiç bir şekilde avukatların sorunları gündeme getirmiyor. Bunların temel sebebi, Barolar Birliği Başkanı'nın seçimi zamanında uygulanan anti demokratik yöntemlerdir. Delegasyon seçimi olmadığı müddetçe bu sorunlar böyle devam edecektir. Barolar Birliği'nin halktan kopuk bir şekilde oluşmaktadır. Milletin iradesiyle hiç bir şekilde alakası yoktur.Milletin temsil eden odakları karşı da mücadele alanı olarak kendisine görmektedir. Ben ilk olarak Barolar Birliği'ndeki bu anti demokratik oluşum kanalların derhal değiştirilerek, tamamen demokratik bir şekilde oluşması germektedir" ifadelerini kullandı.(EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim