• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

İşgal politikalarına karşı daimi birliktelik

İşgal politikalarına karşı daimi birliktelik
Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Eskişehir Şubesinin çağrısıyla "İşgale ve Duvara Karşı Mücadele" etkinliği birçok yerli ve yabancı öğrencinin...

Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Eskişehir Şubesinin çağrısıyla "İşgale ve Duvara Karşı Mücadele" etkinliği birçok yerli ve yabancı öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Filistin Hükümeti'nden Walid Assaf ile birlikte Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa katılırken, izleyicilere Filistin atkısı dağıtıldı.

"Duvar, işgalin en açık belirtisidir"

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte daha sonra Türkiye ve Filistin Milli Marşları okundu. Ardından ilk konuşmacı Büyükelçi Dr. Faed Mustafa, etkinliği düzenleyenlere ve tüm konuklara teşekkür etti. Büyükelçi Mustafa, "Adaletli bir davanın destekçisi olduğunuzu gösterdiniz. Bugün burada Filistin ile ilgili detaylı bilgileri ilk ağızdan alacağız. Bizim İsrail ile olan savaşımız en nihayetinde toprak savaşı ve söz konusu duvar, işgalin en açık belirtisi. Duvar ve Yerleşime Karşı Direniş Komitesi, bu sorunlarla mücadele etmek için var" şeklinde konuştu. Türkiye ve Filistin halklarının birlikteliğinin daimi olduğunu belirterek sözü Walid Assaf'a bıraktı.

İsrail kalıcı değil

'Duvar ve Yerleşime Karşı Direniş Komitesi'nin başında bulunan Walid Assaf, katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Filistin topraklarının kadim geçmişine vurgu yapan Assaf, Osmanlı dışındaki tüm güçleri işgalci olarak niteledi. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Filistin'de hiçbir işgalcinin kalıcı olamadığını belirtti. İsrail'in de kalıcı olmayacağının altını çizen Assaf, hazırladığı sunumla sözlerine devam etti. Slaytlarla işgalci İsrail Devleti'inin kurulduğu 1948'den bu yana kadar geçen zamanda Filistin haritasındaki değişimi gösteren Filistinli siyasetçi, "İngilizler ayrılırken silahlarını İsrailliler'e bıraktılar, Filistinliler ise tek bir mermiyle yakalansa evleri başlarına yıkılıyordu. Bugün de yollar yaparak, duvar örerek işgal sürüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim