• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

İşe giderken ruhunuzu evde bırakmayın

İşe giderken ruhunuzu evde bırakmayın
Çalışanların iş stresini azaltmak, motivasyonunu artırmak, kurum içi iletişimi güçlendirmek ve aidiyet duygusunu geliştirmek amacıyla şirketlerin düzenlediği etkinlikler her geçen gün çeşitleniyor.

Çalışanların iş stresini azaltmak, motivasyonunu artırmak, kurum içi iletişimi güçlendirmek ve aidiyet duygusunu geliştirmek amacıyla şirketlerin düzenlediği etkinlikler her geçen gün çeşitleniyor.

Türkiye’de yalıtım sektörünün lider firmalarından Ankara merkezli Canpa, çalışanları için düzenli yoga etkinliği başlattı. Canpa Yönetim Kurulu üyesi Murat Özcan, etkinliğe ilişkin, “İnsanların pazartesi sabahı işe gelirken zorlanmasının asıl sebebi, evden çıkarken bir parçalarını evde bırakıyor olmaları.

Biz herkesin tüm yeteneklerini işyerine getirmesine alan sağlıyoruz. Kültürümüzün önemli bir parçası olan ‘eğlenceli bir şeyler üret’ değerimizi çok önemsiyoruz. Ekibimizi herkes gibi oldukları için değil, maceracı ve yeni şeyleri denemeye teşvik eden bireyler oldukları için kutluyoruz” dedi.

Özcan, en iyi fikirlerin iş dışında yapılan sosyal etkinliklerde çıktığına işaret ederek, sloganlarının “Birlikte eğlenen ekip, birlikte kalan ekiptir” olduğunu söyledi. Senede bir kez piknik yapmanın yeni nesil çalışanları tatmin etmediğini ifade eden Özcan, ekibin sürekli etkileşim ve paylaşım içinde oluşunun iş verimine olumlu yansımalarının altını çizdi.

Canpa Teknik Uygulama Sorumlusu Melike Özcan ise, “İsteyenlere Yoga” adıyla başlattıkları etkinliğin haftada bir olmak üzere düzenli yapılacağını, bunun zorunlu bir etkinlik olmadığını, isteyenlerin katıldığını, bu yüzden de adını “İsteyenlere Yoga” şeklinde belirlediklerini ifade etti.

Çalışan motivasyonu ve kurum aidiyetini güçlendirmek için farklı etkinlikler yaptıklarını belirten Özcan, şu bilgileri verdi:

“Topluca bir şeyler yapmak bizim için önemli. Çünkü gün içinde iş hayatı gerçekten stresli geçiyor. Bu yüzden bizim için birlikte vakit geçirerek stres atmak gerçekten önemli. Örneğin biz uygulama ekibi olarak bir proje aldığımızda dışarıya kutlamaya çıkarız. Geçen gün yapı fuarına tüm ekip gittik, orada iyi vakit geçirdik ve firmayı hep birlikte orada temsil ettik.

CanpaApps uygulamamız için bir tanıtım videosu çektik, emeğimizi ve enerjimizi koyduk bu videomuza ve ortaya bu ruhumuzu yansıtan, çok eğlenceli bir video çıktı. Bizde ekip olarak ciddi keyif aldık. Biz ekipçe birlikte yılda bir kez tatile gidiyorduk.

Ancak son yıllarda senede bir kez bir şeyler yapmak yerine o seneyi yaşarken ‘birlikte bunu paylaşalım mı’yı kurgulamaya çalışıyoruz kendi aramızda. Ama bunların hiçbiri zorunlu değil; ne yoga, ne diğerleri. Ayda bir masöz geliyor, isteyen arkadaşlar buraya gelip masaj yaptırıp rahatlayabiliyorlar. Biz üretirken eğlenmeyi seven insanlarız, onu da paylaşmaya çalışıyoruz.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim