• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

İşçilerden Yüzde 18 Zamma Davullu Zurnalı Kutlama

İşçilerden Yüzde 18 Zamma Davullu Zurnalı Kutlama
İzmir'in Urla ilçesinde, Urla Belediyesi ve Disk Genel İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şube arasında 115 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle...

İzmir'in Urla ilçesinde, Urla Belediyesi ve Disk Genel İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şube arasında 115 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Sözleşme ile işçilerin maaşlarında yüzde 16 ila 18 arasında artış oldu.

Urla Belediyesi ve Disk Genel İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şube arasında 115 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi için tören düzenlendi. Sözleşme, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Başkan Yardımcısı Emine Sağlambaş, Genel İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Şükret Sevgener, şube sekreteri Aydın Tekin ve Urla Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Yücel Işık arasında imzalandı. Eşit işe eşit ücret uygulamasının yapıldığı sözleşmede ilk defa 1 Mayıs ödenek yardımı maddesi yer aldı. Yer alan ödenek yardımı maddesi ile işçilerin, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda 100 TL yardım ücreti alacağı, ayrıca emekliye ayrılacak işçiye kıdem tazminatı haricinde memur ek göstergesine istinaden ücret ödenecek ve işçinin izin ücreti yüzde 50 artacağı kaydedildi. Sözleşmede, eşine şiddet uygulayan işçinin maaşına 6 ay boyunca eşine ödenecek ibaresi de konuldu.

İŞÇİLER SEVİNÇLERİNİ DAVUL VE ZURNAYLA KUTLADI

"Göreve geldiğim günden bugüne kadar hiç keşke demedim hep iyi ki dedim bana iyi ki dedirttiğiniz için tekrar teşekkür ederim" diyerek sözlerine başlayan Başkan Uyar, "İki yıl önce göreve geldiğimde şubeye 400 bin TL kadar borcumuz vardı. Aidat dahi ödenmemişti. Biz bu parayı öderiz dedik. İnanmadılar. Bugün Disk Genel İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şubesi'ne ve işçime bir kuruş borcum yok. Bizim için asıl olan emektir. Ayağım asfalta bastığında anladım asfaltta çalışmanın ne demek olduğunu. Taşeron dendiği zaman içim sızlar benim. Çünkü bir anne olarak evlat ayırıyormuşum gibi geliyor. Biz burada hep beraber çalışıyoruz. Öncelikle emek diyerek sizlerin karşısına alnımız ak bir şekilde çıkıyoruz. İyi ki varsınız. İyi ki ben buradayım. İyi ki beraber çalışıyoruz. Emeği geçen, gücümüze güç katan herkese selam olsun" dedi.

Başkan Uyar ile iki yıldır birlikte çalışmaktan mutlu olduğunu ifade eden Genel İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Şükret Sevgener, iki yıl öncesine bakıldığında ücretler arasında yüzde 50 fark olduğunu belirtti.

İmza töreninin ardından işçiler sevinçlerini davul zurna eşliğinde kutladı. Bayram havasındaki kutlamada işçiler doyasıya eğlenerek yapılan zammı kutladı.

İşçilerden Yüzde 18 Zamma Davullu Zurnalı Kutlama

İşçilerden Yüzde 18 Zamma Davullu Zurnalı Kutlama

İşçilerden Yüzde 18 Zamma Davullu Zurnalı Kutlama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim